«Δαγκώσατε την λαμαρίνα ;»… Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος! της Ευαγγελίας Ζευκιλή

Ευχαριστήστε τις ορμόνες σας!
Σύμφωνα με νέα μελέτη που διενεργήθηκε από ερευνητές του Harvard Medical School, επικεντρώθηκαν στην ορμόνη «ωκυτοκίνη», που συχνά αποκαλείται η «ορμόνη της αγάπης». Η ωκυτοκίνη συνδέεται με δραστηριότητες όπως τα χάδια, τα φιλιά, και το σεξ. Επικεντρώθηκαν στην ωκυτοκίνη και σε ένα ρινικό σπρέι που μπορεί να βοηθήσει τους παχύσαρκους ανθρώπους να φτάσουν σε ένα υγιές βάρος.

Έρευνα που έγινε σε 25 υγιείς νέους άνδρες, 13 άνδρες που είχαν φυσιολογικό ΔΜΣ και 12 άνδρες που ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Έδωσαν στους συμμετέχοντες είτε το σπρέι ωκυτοκίνης ή ένα εικονικό φάρμακο(placebo), και κανένας συμμετέχων δεν ήξερε ποια έλαβε.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές μέτρησαν πόσες θερμίδες οι συμμετέχοντες έτρωγαν μέσω των γευμάτων τους.

Τα αποτελέσματα, δείχνουν τη δύναμη της αγάπης που μπορεί να βοηθήσει να μειώσουμε την πρόσληψη τροφής μέσω των πολλών γευμάτων. Όταν οι συμμετέχοντες έπαιρναν τη δόση ωκυτοκίνης, έτρωγαν 122 θερμίδες λιγότερες και 9 γραμμάρια λίπους λιγότερα, κατά μέσο όρο.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν βελτιωμένη αντίσταση στην ινσουλίνη και αυτό ενίσχυσε και τον μεταβολισμό τους. Αν και η μελέτη είναι μικρή και περιορίζεται σε νέους άνδρες είναι ελπιδοφόρα, αφού έδειξε σαφή ρύθμιση της όρεξης, χωρίς σημαντικές παρενέργειες.

«Όπως και να έχει, ακόμη και αν δεν θέλετε να χάσετε βάρος, δείξτε τα συναισθήματα σας, αγκαλιάζοντας τους αγαπημένους σας ανθρώπους».

Published by

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης .Μετά από 13 χρόνια εμπειρίας και παρακολούθησης πολλών περιστατικών, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της «ελαφριά ζωή», που την ονόμασε –πως αλλιώς-Light Life, η οποία σήμερα μετρά 5 χρόνια ζωής, και η Ευαγγελία –πλέον- 18 χρόνια εμπειρίας . Πρόκειται για ένα Πρότυπο Κέντρο Διατροφής & Μεταβολικού Ελέγχου ( www.lightlife.gr ) ένα ιδιαίτερο project, που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, κέφι και ατελείωτες ώρες δουλειάς.
Prev Διακοπές στην Ελλάδα και αλληλεγγύη
Next Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο