Για φαγητό με πρώτο πιάτο… τη θέα

“Θα πάμε σε ένα μέρος που θα σε εντυπωσιάσει.” Μετά από τέτοιο σχόλιο, σπάνια αρνείσαι την πρόσκληση για έξοδο… Στην Ραφήνα. Το πάρκινγκ ένα μεγάλο χωράφι με δέντρα και τίποτα δεν προδιαθέτει για αυτό που ακολουθεί. Ένα δρομάκι όμως, πλακόστρωτο και πνιγμένο στα λουλούδια και στις μυρωδιές, σε οδηγεί σε ένα σκηνικό όντως εντυπωσιακό και άκρως μαγευτικό. Στην άκρη του γκρεμού, το εστιατόριο «Μπαλκόνι» σου κόβει την ανάσα με την απίστευτη θέα του απέραντου γαλάζιου, της Εύβοιας που βλέπεις απέναντι σου και του υπέροχου κολπίσκου από κάτω σου.

Ένας βράχος καταπράσινος, με τα δέντρα να φτάνουν μέχρι την θάλασσα και τον βυθό τόσο καθαρό που χάνεται το βλέμμα σου. Η διακόσμηση εναρμονισμένη με το περιβάλλον αφού θυμίζει κατάστρωμα πλοίου έτοιμο να σαλπάρει και μάλιστα δύο καταστρώματα… Στο κάτω κατάστρωμα είναι ο χώρος του εστιατορίου με εξαιρετικές γεύσεις μεσογειακής κουζίνας και ικανοποιητική λίστα ελληνικών κρασιών με έναν πρωτότυπο τρόπο μάλιστα, γραμμένη σε ένα μπουκάλι κρασιού.

Παρότι αναμφισβήτητα το καλύτερο «πιάτο» είναι η θέα που απλώνεται μπροστά σου, οι παπαρδέλες με σολομό ήταν εξαιρετικές όπως και ο ψητός σολομός και η σαλάτα σερβιρισμένη με νοστιμότατο κατσικίσιο τυρί και ποσότητα σως τόσο όσο χρειάζεται. Στο πάνω κατάστρωμα πίνεις το cocktail σου με snacks ή και finger food ακούγοντας πολύ όμορφη μουσική, άλλο ένα ατού του εστιατορίου. Είναι από τις φορές που όλες οι αισθήσεις συνδυάζονται πολύ όμορφα μεταξύ τους, ώστε πράγματι φεύγοντας να νιώθεις ότι η έξοδος άξιζε και ναι υπάρχουν ακόμα μέρη που μπορούν να εντυπωσιάζουν.

Balcony Restaurant
Δημοκρατίας 100 Κόκκινο Λιμανάκι, Ραφήνα

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Το CNN πάει στις καλύτερες παραλίες του κόσμου… και στις ελληνικές
Next Ποιό ήταν το πιο άτυχο βύσμα στην στρατιωτική ιστορία;, του Βαγγέλη Γεωργίου