Για την βομβιστική επίθεση στην Βοστόνη…

Τις σκέψεις της για τους βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν στην Βοστόνη έγραψε στην huffingtonpost η Sahar Aziz, αναπληρώτρια Καθηγήτρια  στο Τέξας στη Σχολή Νομικών και  συνεργάτης στο Ινστιτούτο για την Κοινωνική Πολιτική και την κατανόηση. Η Sahar Aziz  έχει διατελέσει ανώτερος πολιτικός σύμβουλος, στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας για τα Πολιτικά Δικαιώματα και των Πολιτικών Ελευθεριών.

“Όπως και τα εκατομμύρια των Αμερικανών σε όλη τη χώρα, η καρδιά μου σταμάτησε στην είδηση ​​των βομβαρδισμών στη Βοστώνη. Ως μητέρα, αισθάνθηκα απόγνωση για εκείνους που έχασαν τα παιδιά τους. Ως σύζυγος, θρήνησα για εκείνους που έχασαν τον σύντροφο της ζωής τους. Και ως μουσουλμάνα φοβήθηκα για την ασφάλεια των παιδιών και την κοινότητά μου από την αναπόφευκτη αντίδραση που θα προκύψει, από την απλή εικασία ότι ο ύποπτος είναι μια μουσουλμάνος.

Αλλά το πιο σημαντικό, ως Αμερικανή, ένιωσα αγανάκτηση και οργή σε όσους τόλμησαν να μας στερήσουν το θεμελιώδες δικαίωμά μας να είμαστε ασφαλείς στη χώρα μας. Γιατί ό, τι αξίζει είναι η ελευθερία, να μπορούμε να ζήσουμε με ασφάλεια χωρίς το φόβο βομβιστικών επιθέσεων και των εγκληματικών τρομοκρατικών ενεργειών.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι μια αληθινή δοκιμασία της πίστης μας στο σύνταγμά μας και τις ελευθερίες μας. Οι Αμερικανοί διαφόρων θρησκειών, εθνοτήτων και φυλών, πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να διατηρήσουμε τις θεμελιώδεις αξίες μας.

Να προσπαθήσουμε να βρούμε  όχι μόνο ποιος ήταν πίσω από αυτές τις άνανδρες πράξεις, αλλά να κάνουμε ότι μπορούμε για να τους αποτρέψουμε. Θα υπάρξουν εκείνοι που θα ζητήσουν μια σκληρή τιμωρία σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή ομάδα που μοιράζονται την ίδια πίστη, τη φυλή, την εθνικότητα και που θα θεωρηθούν ως ύποπτοι. Άλλοι θα είναι πρόθυμοι να δώσουν στην κυβέρνηση απεριόριστη διακριτική ευχέρεια για επιθετική επιτήρηση και διερεύνηση ακόμα και για την  πιο αδύναμη ύποπτη δραστηριότητα. Και  άλλοι θα εκμεταλλευτούν τον φόβο που προκύπτει από αυτή την τραγωδία για να προωθήσουν τη μισαλλοδοξία.

Αλλά το έθνος μας είναι ισχυρό. Είτε είμαστε όγδοη γενιά ή πρώτης γενιάς Αμερικανοί, έχουμε την πίστη ότι το σύστημα δικαιοσύνης μας μπορεί και θα τιμωρήσει τους εγκληματίες πίσω από αυτή την πράξη τρομοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να χάσουμε τις πολιτικές ελευθερίες μας προκειμένου να διατηρηθεί η ασφάλεια μας. Και γνωρίζουμε ότι ο καθένας θα πρέπει να κριθεί ως άτομο, με βάση τις δικές του πράξεις και όχι τις κακές πράξεις των άλλων που μπορεί να έχουν το ίδιο χρώμα δέρματος, θρησκεία, εθνικότητα. Οι αξίες αυτές είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας μας.

Γιατί οποιαδήποτε επίθεση κατά της Αμερικής είναι μια επίθεση ενάντια σε όλους τους Αμερικανούς, ανεξάρτητα από την πίστη ή την εθνικότητά τους.”

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Ο θηλυκός βρικόλακας της Αναγέννησης, του Βαγγέλη Γεωργίου
Next Ο λαθρομετανάστης που έγινε ο Υπερήρωας του τελευταίου αιώνα, του Μιχάλη Καβουκλή