Για γκόλφ στην Τουρκία…

Περισσότεροι από 110 tour operators από 38 χώρες συμμετείχαν σε έρευνα της KPMG. Πάνω από το 50% δήλωσαν ότι δεν μετέβαλαν τις τιμές τους προς τα πάνω αλλά τις διατήρησαν σταθερές τον τελευταίο χρόνο και μόνο το 35% αύξησε τις τιμές του. Παρόλο που η Τουρκία η Ταυλάνδη και το Βιετνάμ αύξησαν τις τιμές τους παρέμειναν ανταγωνιστικές, με την Τουρκία να κατέχει πλέον την τέταρτη θέση, σαν καλύτερος τουριστικός προορισμός μετά από την Ισπανία, Πορτογαλία και Σκωτία αντίστοιχα, σύμφωνα με το golfbusinesscommunity

Στην κατηγορία του θεματικού τουρισμού για γκόλφ, οι διανυκτερεύσεις κυμαίνονται από 4-7 και η τιμή τους ξεκίνα από 300 ευρώ με κόστος 600-900 ευρώ. Μπορεί βέβαια να φτάσει στην πολυτελή εκδοχή του και τα 5.000 ευρώ.

Ο Andrea Sartori, επικεφαλής του Συμβουλευτικού Κλάδου γκολφ της KPMG, δήλωσε: «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την ταξιδιωτική αγορά του γκολφ να συνεχίζει να αυξάνεται και να ανακάμπτει από την οικονομική ύφεση.

“Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι οι καταναλωτές λένε τώρα ότι η τιμή είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή των διακοπών τους για γκολφ, αν και η ποιότητα των μαθημάτων παραμένει σημαντικός παράγοντας. Εν μέρει, αυτό είναι ο λόγος που βλέπουμε αναδυόμενους τουριστικούς προορισμούς όπως η Τουρκία να είναι σε θέση να τοποθετηθούν αποτελεσματικά στην αγορά, κρατώντας και την ποιότητα των γηπέδων γκολφ σε υψηλό επίπεδο, υπηρετώντας ταυτόχρονα το good value for money “.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης την αυξανόμενη χρήση των έξυπνων τηλεφώνων και tablets και την επιρροή της ψηφιακής τεχνολογίας και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της TripAdvisor, του Facebook και του Twitter. Ενώ όμως οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναφέρουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε συστήματα online κρατήσεων, το 40% των διακοπών για γκολφ γίνεται με κράτηση από το τηλέφωνο, ενώ το 21% με κράτηση πρόσωπο-με-πρόσωπο.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Το Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου, στην Μασσαλία
Next Το Μακεδονικό Ζήτημα: Λίγη ιστορία και απόψεις, του Μιχάλη Καβουκλή