Γιάννης “Χ”=ξένος, από το θέατρο Τόπος Αλλού

Ενδοσχολική βία η bulling. Ένα φαινόμενο που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και εξελίσσεται σε μάστιγα. Στις γειτονιές, στους δρόμους και κυρίως στα σχολεία. Οι έφηβοι του γυμνασίου και του λυκείου είναι οι πρωταγωνιστές και τα συμπτώματα πληθαίνουν και στο δημοτικό σχολείο.

flust.gr-τόπος αλλού

Αυτό το θέμα θα είναι το αντικείμενο μιας παράστασης που θα παρουσιάσει το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ τον επόμενο χειμώνα. Τίτλος του, «Γιάννης “Χ”=ξένος».

Το κείμενο είναι προϊόν συνεργασίας δύο θεάτρων. Του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ και του Taastrup teater από την Κοπεγχάγη. Τα δύο θέατρα έχουν μια πολύχρονη, λειτουργική σχέση και συνεργασία με αφορμή Ευρωπαϊκά προγράμματα για την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.
Το «Γιάννης Χ=xenos» προέκυψε από αυτή τη συνεργασία και είναι συνέχεια της.

Η παράσταση θα είναι έτοιμη το Νοέμβριο του 2014. Προηγουμένως θα γίνουν παραστάσεις για τους εκπαιδευτικούς που θα ακολουθήσει συζήτηση. Σ΄ αυτή την απόπειρα θα θέλαμε να έχουμε αρωγούς τους εκπαιδευτικούς. Γράψτε μας η τηλεφωνήστε μας για μια γνωριμία και κουβέντα γύρω από το φαινόμενο του Bullying. Η εμπειρία σας είναι πολύτιμη. Η παράσταση δίνει πάμπολλα ερεθίσματα για συζήτηση (και συνειδητοποίηση) με τους συντελεστές της παράστασης και αργότερα με τους καθηγητές. Η παράσταση εξελίσσεται με δράση, αφήγηση και ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά. Με προβολές από προτζέκτορες οδηγείται σε μια τελική σκηνή όπου τη λύση θα την δώσουν τα παιδιά με τους ηθοποιούς διαμορφώνοντας τελικά την έκβαση αποφασιστικά.

Πληροφορίες εδώ

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Ακροάσεις Επιτρόπων: Οι ευρωβουλευτές εξετάζουν την Vestager
Next Στην μόδα σημασία έχει το στυλ