Γεμάτη σελήνη ~ γεμάτες καρδιές: Yoga feeling, της Άννας Σαρούκου

Μια μέρα μετά την υπέροχη γιορτή στην Αθήνα (34ος κλασικός μαραθώνιος) και ανήμερα της πιο φωτεινής πανσελήνου των επόμενων 18 ετών, χαρίζουμε στον εαυτό μας τον χώρο και τον χρόνο για να απολαύσει αυτές τις εναλλαγές ανθρώπων & φυσικών φαινομένων που επιφύλασσε ο φετινός Νοέμβρης.

%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%ae%ce%bd%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ad%cf%82

Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν για αρκετό κόσμο πιεστικές -παρ’ όλο που ο ήλιος μας συντροφεύει, ακόμα, με περισσότερο ανοιξιάτικη παρά φθινοπωρινή διάθεση και χαλαρώνοντας κατά κάποιον τρόπο τις όποιες εντάσεις-. Παρ’ όλα αυτά, καθώς το πρώτο δεκαπενθήμερο αυτού του μήνα ολοκληρώνεται νιώθουμε την ενέργεια και τη διάθεση μας σταδιακά να βελτιώνονται. Η σημερινή σελήνη αποτελεί μια ευκαιρία για να χαλαρώσουμε πλήρως, ενδεχομένως με μία βραδινή βόλτα –τη λεγόμενη ‘’φεγγαράδα’’- και να ξεκινήσουμε από την αμέσως επόμενη μέρα με ανανεωμένη διάθεση και μία υπόσχεση στον εαυτό μας, πως όπως και να ‘χει στο τέλος όλα θα πάνε καλά… εάν δεν πάνε καλά απλώς δε θα είναι το τέλος!

Προηγουμένως μπορούμε να προετοιμαστούμε για αυτήν την μετάβαση με μία δημιουργική πρακτική αφιερωμένη σε αυτό το ξεχωριστό βραδινό θέαμα.
Συνεπώς, μπορούμε να επιλέξουμε στο σημερινό μας μάθημα yoga να αντικαταστήσουμε τον Χαιρετισμό του Ήλιου (Surya Namaskar) με αυτόν της Σελήνης (Chandra Namaskar) και να εισάγουμε στη συνέχεια ανοίγματα θώρακα υποδεχόμενοι την κάθε όμορφη αλλαγή που μας χαρίζει η φύση. Αλλαγή για εμάς τους ίδιους, γενναιοδωρία για τον εαυτό μας, αποδοχή και ανοιχτή καρδιά για τους γύρω μας. Εισάγουμε στην πρακτική μας θέσεις που μας ωθούν προ αυτήν την κατεύθυνση (ajnaneyasana, ardha chandrasana, bhujangasana, dhanurasana, ustrasana, άνοιγμα θώρακα από τη tadasana, urdvha dhanurasana για το τέλος).

Μία πρακτική yoga δεν έχει άλλωστε να κάνει μόνο με αυτό που συμβαίνει τη δεδομένη στιγμή που βρισκόμαστε πάνω στο mat μας, αλλά και με αυτό που παίρνουμε μαζί μας φεύγοντας. Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται η μαγεία ενός μαθήματος. Διευρύνει το νου και την καρδιά μας όχι μόνο για 1,5 ώρα, αλλά και για τη συνέχεια… Μας προτρέπει να σκεφτόμαστε πιο βαθειά, πιο ουσιαστικά. Αρχικά, ως προς τη συνειδητοποίηση και το παρόν μίας θέσης (asana) κι έπειτα για την προσωπική μας επίγνωση και αυτοβελτίωση. Yoga makes you feel good!

Ξεδιπλώστε λοιπόν το στρωματάκι σας και προετοιμαστείτε για την αποψινή πανσέληνο!
* Feeling great no matter what ~ Namaste *

Προτεινόμενη playlist για την ημέρα:
Van Morrison – Moondance
Silver Hoyem – Moon Landing
Doors – Moonlight Drive
Neil Young – Harvest Moon
The Police – Walking On The Moon

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 14 έως 20 Νοεμβρίου 2106, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Και τρελή και χαρά, του Πάνου Λιάκου