Βόλτα στο διάστημα… με τραίνο

http://www.startram.com/
http://www.startram.com/

Η ιδέα μια βόλτας στο διάστημα με τραίνο, φαίνεται να έχει αρχίσει να σχεδιάζεται συστηματικά πλέον, μιας και ήδη υπάρχει το σχέδιο Startram. O Δρ George Maise εφηύρε το Startram, ένα σύστημα εκτόξευσης, μαζί με τον Δρ James Powell, ο οποίος είναι ένας από τους εφευρέτες των υπεραγώγιμων maglev όπως λέγονται, δηλαδή ένα σύστημα εκτόξευσης – για το οποίο κέρδισε το 2002 το μετάλλιο Franklin στη μηχανική. Μάλιστα στην ιστοσελίδα startram.com καλούν όποιους έχουν δεξιότητες μηχανικής, και πιστεύουν στο όραμα τους, να επικοινωνήσουν μαζί τους για να δημιουργήσουν μια κοινότητα έξυπνων και αφοσιωμένων ανθρώπων που θέλουν να προωθήσουν την ιδέα του startram.

O καθηγητήs Διαστημικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Γιάννης Δαγκλής, δήλωσε στην enet: “Ένα σύστημα όπως το σχέδιο για το Startram έχει σίγουρα πλεονεκτήματα. Για το υπεραγώγιμο τρένο, η βασική αρχή ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960. Πάνω στην ιδέα της υπεραγωγιμότητας δούλεψε ο Γερμανός φυσικός Heike Kamerlingh ο οποίος πήρε και το Νόμπελ Φυσικής για την εργασία το 1913. Το σχέδιο μπορεί να πραγματοποιηθεί, αν και μοιάζει φανταστικό. Μην ξεχνάμε ότι η βαρύτητα δυσκολεύει αρκετά οποιοδήποτε εγχείρημα προς το διάστημα. Χωρίς υπερβολή, μετράνε και το γραμμάριο για οποιαδήποτε αποστολή σε γεωστατική τροχιά. Και δεν είναι μόνο οι δυσκολίες λόγω βαρύτητας, αλλά και το κόστος: για κάθε κιλό σε τροχιά και απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Γη χρειάζονται 20.000 δολάρια».

Περιμένοντας το «τραίνο» λοιπόν για διαστημικές πτήσεις, ας παραμείνουμε προσγειωμένοι στην γήινη πραγματικότητα…

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Φωτογραφίες της πανσελήνου από όλο τον κόσμο
Next Ο κύκλος των χαμένων ηγετών, της Κατερίνας Σταματελοπούλου