Βραβείο LUX 2014: Ταινίες που προωθούν τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο

10 ταινίες, 28 χώρες, ένα βραβείο. Κάθε χρόνο το ΕΚ, απονέμει το βραβείο LUX,στην καλύτερη ταινία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Οι υποψήφιοι για φέτος ανακοινώθηκαν κατά το 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Karlovy Vary, της Τσεχίας. Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι υποψήφιες ταινίες. Οι τρεις φιναλίστ θα ανακοινωθούν στο τέλος Ιουλίου.

Κάθε χρόνο το ΕΚ, απονέμει το βραβείο LUX, σε ταινίες που προωθούν τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, τις αξίες και κοινωνικά θέματα που έχουν σημασία για την Ευρώπη.

flust.gr-europe

Οι υποψήφιες ταινίες για το βραβείο LUX 2014 είναι (με αλφαβητική σειρά):
Bandedefilles (Girlhood), της CélineSciamma – Γαλλία
Class enemy (Razrednl Sovraznik), του Rok Biček – Σλοβενία
Hermosa juventud (Beautiful Youth), του Jaime Rosales – Ισπανία
Ida,του Pawel Pawlikowski – Πολωνία, Δανία
Le meraviglie (The Wonders), της Alice Rohrwacher – Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία
Macondo, τηςSudabeh Mortezai – Αυστρία
Stations of the cross,του Dietrich Brüggemann – Γερμανία
Turist (Force majeure), του Ruben Östlund – Σουηδία, Γαλλία
White god,του Kornél Mundruczó -Ουγγαρία, Γερμανία, Σουηδία
Ξενία, του Πάνου Κούτρα – Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο

Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν από την ευρωβουλευτή Doris Pack, συντονίστρια του βραβείου LUX, από την Olga Sehnalova (Σοσιαλιστές,Τσεχία) και από τον κ. Karel Och, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Karlovy Vary και μέλος της επιτροπής του βραβείου LUX.

Για πρώτη φορά φέτος, το κοινό επέλεξε και αυτό την αγαπημένη του ταινία από το διαγωνισμό του 2013, ψηφίζοντας μέσα από το Facebook και την επίσημη ιστοσελίδα του βραβείου LUX. Το βραβείο κέρδισε η ταινία TheBrokenCircleBreakdown που είχε τιμηθεί πέρσι με το LUX.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Διαλέξτε που θα πάτε… και τι θα ξοδέψετε
Next Το Φεστιβάλ των Νέων Καλλιτεχνών στη Σάμο