Βιβλιοπροτάσεις από τους συγγραφείς Αύγουστο Κορτώ και Αλέξη Σταμάτη, της Χριστίνας Καλογεροπούλου

6091244219_d272914f00_z

Τα βιβλία πρέπει να αρχίσουν να αποκτούν ενεργό ρόλο στη ζωή μας. Δεν είναι καιρός να αρχίσουμε να  εμπλουτίζουμε τον ελεύθερό μας χρόνο –όσος μπορεί να είναι αυτός- με μια ασχολία, όπως η ανάγνωση, που μόνο να μας ωφελήσει μπορεί; Οι βιβλιοπροτάσεις συνεχίζονται, με ακόμη δύο εξαίρετους συγγραφείς, όπως ο Αύγουστος Κορτώ κι ο Αλέξης Σταμάτης, που μας δίνουν ιδέες για τα βιβλία που θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσουμε και εν τέλει να κοσμήσουν τη βιβλιοθήκη μας…

Αύγουστος Κορτώ

 Θα πρότεινα την “Αθανασία” του Μίλαν Κούντερα,

τον “Υπόγειο Κόσμο” του ΝτεΛίλλο και τα πεζά του Γεώργιου Βιζυηνού.

1396438_10202186560614633_1200167032_nΟ Αύγουστος Κορτώ γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1979 και το πραγματικό του όνομα είναι Πέτρος Χατζόπουλος. Συγγραφέας 13 βιβλίων για ενηλίκους, 9 βιβλίων για παιδιά ενώ αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Το τελευταίο του βιβλίο λέγεται η βιογραφία μιας σκύλας και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

b186675

Αλέξης Σταμάτης

Θα επέλεγα τα :
Οι Αδερφοί Καραμαζόφ του Φιοντορ Ντοστογιέφσκι,
Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις και
Ιλιάδα του Ομήρου

asΟ Αλέξης Σταμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακά Αρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου στο Λονδίνο. Έχει γράψει είκοσι ένα βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, βιβλίο για παιδιά, νουβέλες, ποίηση). Το τελευταίο του βιβλίο λέγεται Χαμαιλέοντες από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

 

 

Published by

Χριστίνα Καλογεροπούλου

Γεννήθηκε ένα ανοιξιάτικο πρωινό του Μαΐου. Ήταν 5 χρόνια πριν τη νέα χιλιετία. Αποφοίτησε από την Ελληνογερμανική Αγωγή και προσώρας φοιτά –προσπαθεί τουλάχιστον- στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας , Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Μιλάει στα Αγγλικά, στα Γερμανικά και στα Γαλλικά. Λατρεύει τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τα ταξίδια και το κόκκινο κρασί. Τα υπόλοιπα, μέσα από την πένα της.
Prev Τα φιμωμένα αγάλματα, του Σπύρου Χαραλάμπους
Next Αιμομιξίες βασιλικών γονέων παιδεύουσι υπηκόους των τέκνων τους, του Βαγγέλη Γεωργίου