Βίντεο: Περιπετειώδεις βουτιές στο Skandalopetra Inter Games Samos 2014

Στην Κέρβελη της Σάμου έγιναν πριν λίγες μέρες, για πρώτη φορά, οι αγώνες κατάδυσης με σκανταλόπετρα. Μια πέτρα με στρογγυλεμένες γωνίες και υδροδυναμικό σχήμα που χρησιμοποιούνταν από τον 5ο αιώνα Π.Χ από τους σφουγγαράδες μέχρι και την δεκαετία του 1960. Ο δύτης βουτάει στα νερά κρατώντας την πέτρα και δεμένος με ένα σχοινί που ελέγχει κάποιος που βρίσκεται στην βάρκα ο «κολαουζέρης» ώστε να μην διατρέχει κίνδυνο ο δύτης. Είναι χαρακτηριστικό οτι με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ζωή του Δύτη.

Οι αγώνες ήταν διεθνείς και συμμετείχαν δύτες και Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβακία, Γερμανία και Γαλλία, ενώ συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Σάμου, τον Συλλόγο Αυτοδυτών Σάμου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – παράρτημα Σάμου, τον Ναυτικό Όμιλο Σάμου, τ Κέντρου Μάθησης και Πολιτισμού Αιγαίου και τον Συλλόγο Ελεύθερης Κατάδυσης Θεσσαλονίκης.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Κωνσταντίνος Καραμανλής: από «εθνάρχης» των Ελλήνων σε «κοινοτάρχη» των Τουρκοκυπρίων, του Βαγγέλη Γεωργίου
Next WWF: Καταδίκη για χελώνα, Ζάκυνθο, τουρισμό και εικόνα της χώρας