Αnimasyroς, στη Σύρο των κινουμένων σχεδίων

Από το 2008 που ξεκίνησε το Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων ή αλλιώς αnimasyroς στην Σύρο, έχει καταφέρει να δώσει μια άλλη πνοή στο νησί. Με προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, τη συμμετοχή καταξιωμένων ελλήνων και ξένων δημιουργών & επαγγελματιών και το εφαρμοσμένο εργαστήρι making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ, οι 4 μέρες του, κάνουν το νησί να μοιάζει σαν μικρόκοσμος των κινουμένων σχεδίων. Φέτος το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 26 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο αnimasPyroς, είναι η μασκότ του Φεστιβάλ σχεδιάστηκε από τον Πέτρο Χριστούλια και αναπτύχθηκε σε τρισδιάστατη φιγούρα από τον Κωνσταντίνο Πέτρου. Ζωντάνεψε για πρώτη φορά το 2011 και από τότε κάθε χρόνο δίνει το σύνθημα για την έναρξη του Φεστιβάλ.
Μερικές από τις ταινίες animation που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ είναι η «Le Tableau» η «Comme des lapins» του Osman Cerfon, η βραβευμένη με Όσκαρ «Logorama» (όλες της Autour de Minuit) και πολλές άλλες.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Ένα βίντεο, η μπύρα guinness και η δύναμη της φιλίας
Next greeklish.info: Δημοσιογραφικό αμάρτημα αλά Der Spiegel;