Αυτό το χειμώνα, become a Global Citizen!

Είσαι να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τον κόσμο, αναλαμβάνοντας συγχρόνως δράση πάνω σε θέματα που σε απασχολούν; Αυτό το χειμώνα, γίνε και εσύ Global Citizen μέσα από το Explore!

Πάνω από 200 φοιτητές και νέοι έγιναν Global Citizens και ταξίδεψαν το 2014 στο εξωτερικό για να συνεισφέρουν με τη δράση τους στην ενδυνάμωση άλλων κοινωνιών μέσα από το πρόγραμμα Explore!

Το Explore επιστρέφει ανανεωμένο, ως μέρος πλέον του διεθνούς προγράμματος κοινωνικής ανάπτυξης της AIESEC, Global Citizen. Με νέες υπηρεσίες, ανανεωμένο site και νέο, δωρεάν και ανοιχτό σε όλους πληροφοριακό σύστημα με όλες τις διαθέσιμες ευκαιρίες, το Explore αποσκοπεί να σου προσφέρει μία έντονη αναπτυξιακή εμπειρία, ενώ συγχρόνως εγγυάται την ασφάλειά σου και 24ωρη υποστήριξή σου σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης μέσα από την έναρξη της συνεργασίας μας με το διεθνή οργανισμό International SOS.

Το Explore (Global Citizen) είναι το εθελοντικό πρόγραμμα κοινωνικής δράσης στο εξωτερικό της AIESEC, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθείς με projects σχετικά με κοινωνικά ζητήματα που σε ενδιαφέρουν. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε σχολεία, ιδρύματα ή ΜΚΟ, διαρκεί 6 εβδομάδες και απευθύνεται σε νέους 18 – 30 ετών, φοιτητές ή απόφοιτοι μέχρι 2 έτη.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει την κοινωνία μέσα από την ανάπτυξη των νέων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χτίσουν ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον. Μέσα από το Explore (Global Citizen) αποκτάς περισσότερη αυτογνωσία, μαθαίνεις να συνεργάζεσαι και να επικοινωνείς αποτελεσματικά μέσα σ’ένα διεθνές περιβάλλον, ενημερώνεσαι για παγκόσμια κοινωνικά ζητήματα και κυρίως έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις γνώσεις και ικανότητες που θα σε βοηθήσουν να λάβεις δράση πάνω στα θέματα που σε απασχολούν επιστρέφοντας πίσω στην Ελλάδα.

Η κύρια θεματική του χειμώνα είναι η ανάπτυξη νέων και μαθητών, όπου μέσα από τη διοργάνωση διαδραστικών μαθημάτων και workshop σε σχολεία ή ιδρύματα, θα αναλύεις τα διάφορα επαγγέλματα και θα ενημερώνεις τους μαθητές σχετικά με τις επιλογές καριέρας που έχουν, θα τους βοηθάς να καλλιεργήσουν ικανότητες όπως διαχείριση χρόνου, ομαδικότητα κά και θα τους προετοιμάσεις

για τη ζωή τους μετά το σχολείο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις που θα αποκτήσεις τόσο για το δικό σου επαγγελματικό προσανατολισμό όσο και για το περιβάλλον γύρω σου!

Δε χρειάζεται να έχεις κάποια προϋπηρεσία και θα λάβεις εκπαίδευση και υποστήριξη από την AIESEC πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το Explore σου. Καθώς θα δουλέψεις στα Αγγλικά, χρειάζεσαι και ένα καλό επίπεδο Αγγλικών. Σε όλα τα προγράμματα παρέχεται η διαμονή και ανάλογα το πρόγραμμα, και το φαγητό.

Το πρόγραμμα ξεκινάει τον Ιανουάριο και πραγματοποιείται στη Ρουμανία, τη Ρωσία ή τη Σερβία.

Μάθε περισσότερα και κάνε την αίτησή σου μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου στο explore.aiesec.gr!

Αυτό το χειμώνα, become a Global Citizen! #BecomingGlobalCitizen

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Βραβείο LUX 2014: Η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου
Next Στο πνεύμα των γιορτών, της Αναστασίας Κορινθίου
Testing
Για προστασία της εργασίας μας, έχουμε απενεργοποιήση το δεξί κλικ! Αν επιθυμείτε να μοιραστείτε το περιεχόμενό μας, χρησιμοποιείστε τα κουμπιά κοινοποίησης.