Ατελείωτη η χρήση βίας στην Κωνσταντινούπολη

Μετά το τελεσίγραφο και σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης από την πλευρά της κυβέρνησης Ερντογάν απέναντι στους διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τη χρήση βίας και δακρυγόνων, προσπάθησαν να εκκενώσουν την πλατεία. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα υπάρχουν αρκετοί τραυματίες και ένας νεκρός από τις συγκρούσεις. Ο Ερντογάν δήλωσε σε συλλαλητήριο στην Άγκυρα:

“Η πλατεία Ταξίμ πρέπει να εκκενωθεί, διαφορετικά οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ξέρουν πώς να την εκκενώσουν”. Κάλεσε να υπάρξει ενότητα μεταξύ των Τούρκων και κατηγόρησε τις ξένες δυνάμεις, τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τους κερδοσκόπους των αγορών, ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές και προσπαθούν να υπονομεύσουν την οικονομία της Τουρκίας. Επίσης τόνισε ότι οι συγκεντρώσεις του κόμματος AKP στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη γίνονται στα πλάισια της προεκλογικής εκστρατείας για τις τοπικές εκλογές του επόμενου έτους και δεν σχετίζονται με τις διαδηλώσεις.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ, αρκετοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν έξω από το πάρκο σε φορεία για να περιμένουν τα ασθενοφόρα, ενώ στην πλατεία υπήρχαν και οικογένειες με μικρά παιδιά που προσπαθούσαν να την εγκαταλείψουν. Πολλά ξενοδοχεία της περιοχής παρέχουν άσυλο στους διαδηλωτές αντιδρώντας στην χρήση βίας των αστυνομικών, ενώ σε αλλά έχουν στηθεί αυτοσχέδια  “νοσοκομεία” για την περίθαλψη τους.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev O σωματότυπός μας «μιλάει» για την υγεία μας, της Γιούλης Ματσαμά.
Next Το Sheraton Rhodes Squash Open 2013, με σημαντικές διεθνείς συμμετοχές