Ασύρματη φόρτιση των συσκευών και τέρμα τα καλώδια

Με καινούργια start-ups να ξεφυτρώνουν κάθε μέρα, είναι δύσκολο να καταλάβεις ποια από αυτά είναι όντως πρωτοποριακά και θα καταφέρουν να επιβιώσουν φέρνοντας κάτι νέο και καινοτόμο στην αγορά.

Στο τελευταίο έτος των σπουδών της, πριν από τρία χρόνια η Meredith Perry φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, αστροβιολόγος, αποφασίζει να πάρει μέρος σε ένα διαγωνισμό για καινοτόμες εφευρέσεις πιστεύοντας ότι αυτό θα την βοηθήσει στην μετέπειτα καριέρα της. Προσπαθώντας να εμπνευστεί από κάτι αποφασίζει να μάθει για τα ασύρματα δίκτυα μιας και όνειρο της ήταν να μπορεί να φορτίζει το κινητό της οπουδήποτε χωρίς καλώδια. Παρότι η ειδικότητα της δεν είχε καμία σχέση με τα ασύρματα δίκτυα, χρησιμοποιώντας για αρχή πληροφορίες από την wikipedia, και ζητώντας συνεργασία από φίλους της ειδικούς, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό.  Μετά την αποφοίτηση της η Meredith ίδρυσε την εταιρεία της με το όνομα uBeam στην οποία χρησιμοποιεί μικροκύματα υπερήχων ώστε να φορτίζονται συσκευές ασύρματα ενώ τον Αύγουστο που μας πέρασε η εταιρεία ανακοίνωσε το πρώτο πλήρες λειτουργικό πρωτότυπο της.  Τρεις μήνες μετά, μια εταιρεία επένδυσε σε αυτό 10 εκατομμύρια δολάρια χαρακτηρίζοντας το “το πιο φιλόδοξο σχέδιο των τελευταίων χρόνων” και ένα από τα καλύτερα start-ups toy 2014.

 

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Ο Juncker αποκαλύπτει τις αλλαγές που θέλει να κάνει
Next Τα καλύτερα έρχονται! της Αναστασίας Κορινθίου