Ας μιλήσουμε για αυγά!, της Κικής Τσακίρη

2341968631_92ca9706aa

Τα αυγά και η διατροφική τους αξία είναι γνωστή σε όλους. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ότι η διατροφική αξία ενός αυγού είναι ίση με εκείνη δύο λίτρων γάλακτος, ενώ οι πρωτεΐνες που περιέχει είναι πιο θρεπτικές από του κρέατος ή του ψαριού.
Τι συμβαίνει όμως με τους κωδικούς που υπάρχουν στα αυγά που τρώμε; Ας αποκωδικοποιήσουμε τον κωδικό 1EL0300102354 που υπάρχει σε πολλές συσκευασίες αυγών, για να ξέρουμε τί σημαίνει το κάθε νούμερο.
Το 0 σηματοδοτεί το βιολογικό αυγό, που σημαίνει ότι η διατροφή της κότας δεν περιείχε φάρμακα, αλλά φυσικές τροφές..
Το 1 σημαίνει πως πρόκειται για αυγό που προήλθε από κότα ελευθέρας βοσκής.
Το 2 αντιστοιχεί στο αυγό που προήλθε από κότα μεγαλωμένη σε κοτέτσι.
Το 3, πρόκειται για αυγό που προήλθε από κότα μεγαλωμένη σε κλωβούς.
Το EL είναι η χώρα προέλευσης, δηλαδή, στην συγκεκριμένη περίπτωση η Ελλάδα.
Η σημαντική πληροφορία κρύβεται στα πρώτα τρία νούμερα, και σε αυτά πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή για να αποτελούν τα αυγά μέρος της υγιεινής διατροφής μας.

Published by

Κική Τσακίρη

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης, Τμήμα Οικονομικών Πολιτικών Επιστημών – Διπλωματούχος Οικονομολόγος. Εργάστηκα στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δ/νση Περιβάλλοντος. Σήμερα ζω τελείως ανάπηρη, με τραχειοτομή διασωληνωμένη, επικοινωνώ γράφοντας με τα μάτια μέσω ενός μηχανήματος που αγόρασα με λεφτά φίλων και συναδέλφων. Η ευημερία των ανθρώπων όταν προϋποθέτει την ανθρώπινη εξαθλίωση – να το πω λαικά, μόλις έμαθα τον γάιδαρο μου να μην τρώει αυτός ψόφησε – οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και ξεφτιλίζει τον άνθρωπο.
Prev Honest Slogans: διάσημα brand... με άλλα σλόγκαν
Next Ένα τυρί – δύο γεύσεις, της Εμμανουέλας Κόκκαλη