Απασχόληση: Η Κομισιόν καλεί τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν την Εγγύηση για τους Νέους

Unemployment-Report

“Τώρα είναι η ώρα για τα κράτη μέλη να θέσουν σε εφαρμογή τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις υποδομές ώστε το πρόγραμμα «Εγγύηση για τους Νέους» να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό.”

Αυτό ήταν το μήνυμα προς τα κράτη μέλη από τον Πρόεδρο Barroso και τον Επίτροπο Andor στη διάσκεψη κορυφής με θέμα την ανεργία των νέων που έγινε στο Παρίσι στις 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι έξι κράτη μέλη (Τσεχική Δημοκρατία, Κροατία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Πολωνία και Σλοβακία) έχουν ήδη υποβάλει τα πρώτα σχέδια εφαρμογής τους στην Επιτροπή. Η Εγγύηση για τους Νέους επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι τα κράτη μέλη παρέχουν σε όλους τους νέους έως την ηλικία των 25 ετών μια ποιοτική θέση εργασίας. Η Εγγύηση για τη νεολαία είναι ένα από τα πιο κρίσιμα και επείγοντα μέτρα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που πρέπει τα κράτη μέλη να θεσπίσουν για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

 

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Joytv Show, νέα σεζόν – νέες νοστιμιές! της Εμμανουέλας Κόκκαλη
Next Γιώργος Λίλλης: Θα συνέχιζα να γράφω στο μυαλό μου, συνέντευξη στην Αναστασία Κορινθίου