Αναρωτιέμαι τι σκέφτεσαι, της Αναστασίας Κορινθίου

Φατσοβιβλίο μου δεν ξέρω πια, όλα έγιναν like και σκουντήματα. Είδηση της στιγμής με μια φωτογραφία και μια κοινοποίηση κατάστασης. Τι σκέφτομαι;
Παίρνω πονηρό βλέμμα ξανθιάς σκεπτόμενης που θέλει να κάνει ζαβολιά! Θέλω να παίξω με τις λέξεις, μπορώ ή να πάρω άδεια; Έλα να παίξουμε με τις λέξεις εδώ στο Ελληνικό φατσομπούκι που χάθηκαν οι έννοιες…

Κρύφτηκαν οι λέξεις και θέλουν να τις βρούμε. Που να πήγαν άραγε; Πίσω από μαυροπίνακα ή Interactive board που είναι και της μοδός; Γιατί να πω «καλημέρα φίλε μου;». Ένα «Hi» θα πω και έξω από την πόρτα με ένα φοντανάκι, στο πόδι! Οι χιλιάδες Ελληνικές λέξεις αντικαταστήθηκαν από μια χούφτα λεξούλες. Μαζεύτηκαν οι λέξεις και κλαίνε! Μαύρο κλάμα σου λέω… που κανείς δεν τις θυμάται πια…. Τώρα  καλέ, φαρσί το ομιλούμε το Τουρκικό, με μια Σιλά πως στο καλό την λένε και ένα Σουλειμάν με τα ούλα του! Τι μεγαλεία ζω η μικροαστή Ελληνίδα! Να παιδί μου να στα πω απλά να τα καταλάβεις…..
-Άντρας κιμπάρης, σωστός, περπατημένος… straight (όλο ευθεία θα τον πάρετε τον δρόμο)
-Σπάσιμο καρπού και μέσης… gay!
Ναζιάρα, ζουζούνα, γατούλα που δείχνει και λίγο μπουτάκι στο fb… τα θέλει ο πωπώς της!
-Σοβαρή, λιγομίλητη με status πολιτικοκοινωνικά ..ξενέρωτη ανοργασμικιά!(μη σου πω και αναρχοκομουνίστρια με ταγάρι )
-Περνάω ζόρια , στριμώχνομαι, έχω σεβντά καλέ, λέγε με και τρόικα να αναπτύσσουμε μια οικειότητα λίγο λίγο!
-Πολυλογάς, ψεύτης, τζάμπα μάγκας, υπερφίαλος, μαλάκας!
-Τσαμπουκάς, βολεψάκιας, δήθεν… πάλι μαλάκας!
-Και έχει ένα φεγγάρι απόψε, θες να βρεθούμε το βράδυ σε κανένα club;
-Κάνω υπερωρίες, μου έκοψαν επιδόματα και μισθό, έχω τρία παιδιά, ίσον τα έχω παίξει!
-Είμαι απελπισμένος-η… είμαι Έλληνας Ελληνίδα!
-Είμαι ερωτευμένος μαζί σου… είσαι η καψούρα μου!
-Τι όμορφα μάτια… 75B ή κάνω λάθος;
-Άσε με να σου πω τι νιώθω για σένα… άσε με να σου κάνω… Like!

Ο σουρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο και πίσω από τις λέξεις να κρύβεται ο …. σσσσς πιπέρι στο στόμα θρασυτάτη! facebook, άσε με να κάνω μια ζαβολιά και να πω… «Καλημέρα αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες, είμαι καλά και το ίδιο επιθυμώ και για εσάς», σε… άπταιστα Ελληνικά.

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Με τον φακό του time
Next Mια φωτεινή επίσκεψη, της Κικής Τσακίρη