Αιμομιξίες βασιλικών γονέων παιδεύουσι υπηκόους των τέκνων τους, του Βαγγέλη Γεωργίου

1393832_622230071161033_1846423947_n

Μπορεί να ήταν ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη εκείνη την εποχή αλλά η τέταρτη σύζυγός του, η Αγριππίνα η νεώτερη, φαίνεται να μην το εκτιμούσε ιδιαίτερα αυτό. Δύσκαμπτος, με πολλαπλά κινητικά και φωνητικά τικ και φουλ στην ατονία. Τα γόνατά του ήταν αδύναμα και λύγιζαν υπό το βάρος του σώματός του, ενώ το κεφάλι του σειόταν. Παρόλα αυτά ο αυτοκράτωρ Κλαύδιος φαίνεται να διοίκησε αποτελεσματικά την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία από το 41 έως το 54 μχ.

Η Αγριππίνα κάνοντας την υπέρβαση βάζοντας την κουλούρα με τον θείο της Κλαύδιο ήξερε ότι έτσι θα προωθούσε πιο εύκολα τον γιό της –τον οποίο είχε από άλλο γάμο- στην διαδοχή. Ο πιτσιρίκος αυτός ήταν ο ευαίσθητος και τρυφερός Νέρωνας. Ήταν τόσο τρυφερός που όταν κατάφερε σε συνεργασία με την μάνα του να εξοντώσουν τον θετό του πατέρα Κλαύδιο, άνοιξε τα πόδια της μάνας του για να ξεδίνει. Δεν ένιωθε. Ή μάλλον ένας θεός ξέρει τι ένιωθε. Η Αγριππίνα συνηθισμένη στην ίντριγκα και την αιμομιξία είχε καταφέρει να ανεβάσει έναν αυτοκράτορα στο θρόνο και ταυτόχρονα τον γιό της στο κρεβάτι της. Δύο σε ένα.

Ώσπου άρχισε η κρεβατομουρμούρα λόγω της νέας αγάπης που βρήκε ο γιός και ο Νέρωνας δεν γούσταρε με τίποτα γκρίνιες και ανταγωνισμούς. Της έδωσε τα παπούτσια στο χέρι και την έδιωξε από το παλάτι στέλνοντας παράλληλα και ανθρώπους του έξω  από τα παράθυρα του σπιτιού να τις ουρλιάζουνε μπινελίκια και να την ξεφτιλίζουν. Τελικά όμως πέρασε και σε πιο δραστικά μέτρα επιχειρώντας να την σκοτώσει. 3 φορές την πότισε με δηλητήριο αλλά όλες αυτές οι απόπειρες απέβησαν άκαρπες γιατί είχε το αντίδοτο η ρουφιάνα.

Στη συνέχεια τοποθέτησε έναν μηχανισμό στην κρεβατοκάμαρά της ώστε όταν θα πήγαινε να ξαπλώσει θα της ερχότανε όλο το ταβάνι πάνω της. Ευτυχώς για εκείνη όμως κάποιος της το ξέρασε και αυτή θα κοιμήθηκε σε κανένα καναπέ που να γίνεται ανάκλιντρο.

Η μαμά του έδινε στα νεύρα. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει κάτι πιο αφοπλιστικό, να την βάλει σε ένα πλοίο και να το φουντάρει μήπως και την φάνε τα σκυλόψαρα. Έτσι όταν την αποχαιρέτησε στην προβλήτα τις έδωσε μερικά φιλάκια στα στήθια και της κούνησε το μαντήλι. Δυστυχώς γι’ αυτόν όμως ήξερε κολύμπι και σώθηκε. Ούτε το κογιότ τέτοια γκίνια.

Τελικά τα πράγματα ήταν πιο απλά απ’ ότι νόμιζε: έστειλε άνθρωπο να την σφάξει αλλά να φανεί σαν αυτοκτονία. Έτσι και έγινε οπότε η άλλοτε πανίσχυρη μαμά είχε τώρα πνιγεί στο αίμα από τον ίδιο τον εραστή και γιό.

Το πιο πιθανό είναι ότι τελικά δεν ήταν ο Νέρωνας που έβαλε μπουρλότο στην Ρώμη. Αν και αυτό δεν αλλάζει πολλά στην τελική διάγνωση για την κατάστασή του. Ωστόσο μπορεί να μην έβαλε μπουρλότο στην Ρώμη αλλά σίγουρα το έβαλε στο σπίτι του χωρίς να προλάβει να δώσει την σκυτάλη στο νεώτερο και ακόμα πιο παλαβιάρη αδελφό του Καλιγούλα…

Όσο για τη μάνα, αιμομιξίες βασιλικών γονέων παιδεύουσι τους υπηκόους των τέκνων τους..

Published by

Βαγγέλης Γεωργίου

O Βαγγέλης Γεωργίου είναι ερευνητής δημοσιογράφος. Είναι δημιουργός του ιστότοπου δημόσιας διανόησης greeklish.info. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία (Πάντειο Παν/μιο), Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών. Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών και αργότερα στην τηλεόραση (εκπομπή "Πρωταγωνιστές"). Είναι αρχισυντάκτης στο slpress.gr του Σταύρου Λυγερού.
Prev Βιβλιοπροτάσεις από τους συγγραφείς Αύγουστο Κορτώ και Αλέξη Σταμάτη, της Χριστίνας Καλογεροπούλου
Next LIFE.com: Ανέκδοτες φωτογραφίες από τα ερείπια της Νορμανδίας το 1944