Αθήνα – Ιταλία, σημειώσατε Χ! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

1017240_566025143450418_1615019859_n (1)

Τη χρονιά που μας πέρασε άνοιξαν αρκετά μαγαζιά στο χώρο της εστίασης και του φαγητού γενικότερα. Και δεν είναι λίγα εκείνα που, ενώ κλείνουν λίγους μήνες λειτουργίας, αποδεικνύουν ότι μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο, αγωνίζονται να καθιερωθούν στον χώρο και να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Γιατί υπάρχουν όντως άνθρωποι που πιστεύουν πως «η ζωή συνεχίζεται», και ότι «η κρίση γεννά ευκαιρίες», φράσεις κλισέ, αλλά σοφές.

Ο Μάριος Μωραΐτης και ο Λέανδρος Κοντούλης, ιδιοκτήτες του Impasto στο Κολωνάκι, είναι από εκείνους τους αισιόδοξους και δραστήριους νέους που πιστεύουν ότι «ενώ δεν είναι εύκολο να κουμαντάρεις μια επιχείρηση σε περίοδο οικονομικής κρίσης, υπάρχει ένα καλό: ο κόσμος ξεχωρίζει και υποστηρίζει όποιο μαγαζί αξίζει πραγματικά». Το μάτι μας πια έχει εκπαιδευτεί, μάθαμε να αναγνωρίζουμε το καλό, να το διεκδικούμε και να το απολαμβάνουμε, αλλά και να απομακρύνουμε το κακό, να το επικρίνουμε δημόσια και να του δίνουμε αυτό που αξίζει. Παλαιότερα τρώγαμε ό,τι μας σέρβιραν κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία της σύγκρισης, τουλάχιστον όχι τόσο όσο σήμερα που δεν έχουμε λεφτά να τα τρώμε όλα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, οπότε προσπαθούμε τα λίγα που τρώμε να είναι και τα καλά! Οι έξοδοι έχουν περιοριστεί, αλλά έχουν εκτιμηθεί περισσότερο, καταλαβαίνουμε πλέον τι σημαίνει «σημασία έχει η ποιότητα, όχι η ποσότητα».

1013007_566025080117091_1028052845_n

Σε μια από τις περιορισμένες δικές μου εξόδους, επισκέφθηκα το υπέροχο Impasto, δοκίμασα πάνω από 5 διαφορετικά είδη πίτσας και υπέροχες σαλάτες, χαλάρωσα με την παρέα μου στον minimal αισθητικής και νεανικό χώρο του, απόλαυσα 2 ποτήρια δροσερό κρασί Βιβλία Χώρα -το οποίο κατέληξα ότι είναι και το αγαπημένο μου- και ανέπνευσα κολωνακιώτικο αέρα! Τι άλλο να θέλει κανείς από μία έξοδο;

Το Impasto λειτουργεί από τον περασμένο Μάιο και το μενού του επιμελείται ο γνωστός σεφ Ηλίας Σκουλάς. Διαθέτει σήμερα 23 διαφορετικές συνταγές πίτσας σε πεντανόστιμο, λεπτό και τραγανό ζυμάρι, καθώς και πολλές σαλάτες αλλά και άλλες ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις (panini, focaccia, tramezzini). Η πιο περιζήτητη πίτσα τους, όπως μας λέει ο Μάριος, είναι η μαργαρίτα. Safe επιλογή για τον Έλληνα, όμως στο Impasto μπορείτε να βρείτε πάνω από 10 γεύσεις που δεν υπάρχουν σε άλλη πιτσαρία στην Αθήνα! Οπότε, σας προτείνω να δοκιμάσετε κάτι πιο ιδιαίτερο, όπως είναι η Pizza Toscana με μανιτάρια porcini και λάδι τρούφας, ή μια Paprika Chorizo με το ιβηρικό σαλάμι τσορίθο.

1010254_566028873450045_55577823_n (2)

Στο άμεσο μέλλον θα αρχίσει να λειτουργεί και η υπηρεσία delivery στο Κολωνάκι, όπως με ενημέρωσε ο Μάριος, οπότε θα μπορείτε να απολαμβάνετε μια υπέροχη πίτσα αν μένετε ή δουλεύετε εκεί κοντά, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθείτε από τον χώρο σας. Νοστιμιά και ποιότητα θα σας χτυπούν το κουδούνι! Ακόμη, να ξέρετε ότι στα μελλοντικά σχέδια του Μάριου, είναι να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, πράγμα το οποίο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου γιατί πολύ θα ήθελα κι εγώ εδώ στα νότια να έχω όποια στιγμή επιθυμώ, μια τέτοια επιλογή!

Όλα τα νέα του μαγαζιού, μπορείτε να τα παρακολουθείτε από τη σελίδα τους στο facebook αλλά προτείνω κάποια στιγμή να πάτε να το δείτε και από κοντά και να δοκιμάσετε τις γεύσεις του, μετά από μια βόλτα στο πανέμορφο Κολωνάκι ή στο διάλειμμα από τη δουλειά σας. Είναι από αυτά που αξίζουν…

Impasto, Κανάρη 10 Κολωνάκι

eating-around

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Αφήστε το γόνο να γίνει...γονιός.
Next Η λιτότητα ως "νηστεία", του Παναγιώτη Σκευοφύλακα