Αγνά και νόστιμα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

flust.gr-γεύσεις

Είμαι πολύ τυχερή που τον τελευταίο καιρό, τα νόστιμα ταξίδια μου όλο και πληθαίνουν. Φυσικά, οι προορισμοί που αξίζουν είναι πολλοί, η Ελλάδα έχει σε κάθε γωνιά της κάτι νόστιμο και αξιόλογο να επιδείξει, οι Έλληνες παραγωγοί είναι αρκετά δραστήριοι και- οι περισσότεροι από αυτούς – κυνηγούν κάθε ευκαιρία ανάδειξης και προώθησης των προϊόντων τους, είτε εγχώρια είτε προς το εξωτερικό, πράγμα πολύ αισιόδοξο αλλά και συγκινητικό. Όταν μιλάς μαζί τους, με αυτούς τους ανθρώπους που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση και παράγουν με τα ίδια τους τα χέρια ό,τι αγαθό μπορείς να φανταστείς, νιώθεις πραγματικά ότι έχουν πολλά να σου μάθουν. Γνωρίζουν τη γη τους σαν την παλάμη τους, την αγαπούν, τη σέβονται και την προστατεύουν. Από την άλλη, για εμένα, ως καταναλώτρια, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το να γνωρίσω από κοντά τον παραγωγό ενός προϊόντος που βρίσκεται πολύ συχνά στο σπίτι μου και το απολαμβάνω. Τη μια μέρα βράζεις χειροποίητα ζυμαρικά και νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε καταπράσινο χωριουδάκι και την άλλη είσαι σ’αυτό το χωριουδάκι και σφίγγεις το χέρι του ανθρώπου που ανοίγει το φύλλο!

Βρέθηκα πριν λίγες μέρες λοιπόν, στην Αρτάκη Ευβοίας και χάρηκα πολύ που γνώρισα από κοντά τον κύριο Χρήστο Ανδρούτσο, το εργαστήριο ζυμαρικών και τη φάρμα του στον Βατώντα, που λειτουργεί από το 1965. Γνωστός σε πολύ κόσμο, ο κ. Ανδρούτσος τροφοδοτεί με ζυμαρικά, αυγά και κοκόρια, όχι μόνο την Εύβοια αλλά και την Αθήνα και πολλά μέρη της Ελλάδας. Είναι ένας άνθρωπος “έξω καρδιά”, ανοιχτοχέρης, αισιόδοξος και δουλευταράς. Μας περιποιήθηκε και με το παραπάνω, μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους, μας κέρασε νοστιμιές και μας μίλησε για τα σχέδια και τα όνειρα που έχει για την επιχείρησή του.

Στο εργαστήριο εργάζεται και η οικογένειά του και όλη μέρα παράγουν συνέχεια ζυμαρικά με αυγά ελευθέρας βοσκής και κατσικίσιο γάλα σε διάφορες γεύσεις και διάφορα είδη. Διαθέτουν και σειρά με νηστίσιμα προϊόντα και γεύσεις λαχανικών και όλα μαζί τα πωλούν στον ίδιο χώρο. Αν είναι ο δρόμος σου προς τα εκεί, σταμάτα να ρίξεις μια ματιά, το εργαστήριο είναι ανοιχτό και βλέπεις όλη τη διαδικασία.

Η φάρμα του κ. Ανδρούτσου είναι γεμάαατη κοκόρια και μια στρουθοκάμηλο. Και είναι επίσης επισκέψιμη, αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί του και να το ζητήσετε. Καθίσαμε κάτω από τις μουριές και απολαύσαμε χωριάτικους μεζέδες! Όαση για εμάς τους Αθηναίους, καθημερινότητα και ρουτίνα για τους οικοδεσπότες…

[metaslider id=15494]

Φρόντισα να μη γυρίσω με άδεια χέρια. Εφοδιάστηκα με μερικά πακέτα χυλοπίτες, μακαρούνες και τραχανά αλλά δεν τα κρατώ μόνο για μένα! 2 από εσάς θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε από 3 σακουλάκια, συμμετέχοντας στο νέο διαγωνισμό του Γυμνού γεύματος, κάνοντας απλώς ένα Like στο σχετικό post που θα βρείτε στην αρχή της σελίδας (*προσοχή, αφορά μόνο κατοίκους Αθηνών ή ανθρώπους που έχουν κάποιον στην Αθήνα να παραλάβει εκ μέρους τους το δώρο)

Καλή επιτυχία!

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Δικαίωμα στη λήθη ή λογοκρισία;
Next Πάμε σινεμά με τους μαθητές;