Έργο Αθήνα και στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων

1501842_468565536588283_1819436340_n

Για πρώτη φορά, ένας δήμος χρηματοδοτείται απευθείας από την EE χωρίς να έχει μεσολαβήσει το κεντρικό κράτος και μάλιστα με ένα πολύ μεγάλο ποσό της τάξης των 120 εκατομμύριων ευρώ. Ο Δήμος Αθηναίων μετά από συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε τον Απρίλιο του 2012 να εξασφαλίσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Έργο Αθήνα» ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου Αθήνα προβλέπεται να ανέλθει για το επόμενο διάστημα στα 161.737.190 ευρώ ανοίγοντας τον δρόμο και σε άλλους δήμους να καταφέρουν απευθείας χρηματοδοτήσεις. Στόχος του Προγράμματος είναι μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την σύνδεση της με την εκπαίδευση αλλά και την στήριξη του κοινωνικού ιστού, η Αθήνα να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Παρακολουθώντας την ανοιχτή συζήτηση που έγινε στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη και του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Johannes Hahn με θέμα: Ευρωπαϊκή Αστική Ανάπτυξη στην πράξη: το παράδειγμα της Αθήνας, φαίνεται επιτέλους να αναγνωρίζεται η σημασία της στήριξης της καινοτόμας επιχειρηματικότητας και η σύνδεση της με την εκπαίδευση.

Θα πρέπει βέβαια να περιμένουμε την υλοποίηση όλων όσων ανακοινώθηκαν, αλλά είναι σίγουρα σημαντικό, να ακούς ότι προγραμματίζεται δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων στην Τεχνόπολις, όπου νέοι θα μπορούν να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους οργανωμένα σε έναν χώρο και με συμβουλευτικές υπηρεσίες με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Τα Χριστούγεννα του κόσμου, της Δώρας Κωνσταντοπούλου
Next Ενεργοί πολίτες κι όμως υπάρχουν, της Μαριλένας Καραφώτη