Ένα site που το διαβάζεις μόνο offline, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

Ό,τι δεν υπάρχει στο διαδίκτυο είναι σαν να μην έχει συμβεί ποτέ! Αυτή είναι μια αντίληψη που έχουμε όσον αφορά την πληροφορία και την διάχυση της, σε παγκόσμιο επίπεδο. Τι γίνεται όμως με την κοινωνικότητα μας; Γιατί μπορεί η κοινωνικότητα μας online να τα «σπάει» αλλά offline και σύμφωνα με τους ειδικούς έχουμε «θεματάκια»….

Chris Bolin

Απλά παρατηρήστε τους ανθρώπους σε κάποιο εστιατόριο ή σε κάποιο καφέ ή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση. Οι περισσότεροι θα ασχοληθούν με το κινητό τους, αν όχι συνέχεια, τουλάχιστον ανα πεντάλεπτο…. Αλλά και όταν εργαζόμαστε μέσω του υπολογιστή όλος αυτός ο όγκος πληροφοριών, κάθε είδους, δημιουργεί απόσπαση της προσοχής μας από αυτά που πρέπει να κάνουμε και τελικά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουμε την δουλειά μας.

Σε μια τέτοια απόσπαση προσοχής, «έπεσα» πάνω στον Chris Bolin και στην ιδιαίτερη ιστοσελίδα του!  Ούτε ένας σύνδεσμος, ούτε ενότητες, ούτε φωτογραφίες, ούτε βίντεο… μόνο ένα μήνυμα «You must go offline to view this page». Και βγήκα offline για να μπορέσω να διαβάσω το άρθρο του, στην αρχή από περιέργεια, όμως διαβάζοντας το κατάλαβα ότι το μανιφέστο του έχει απίστευτη αλήθεια και έμπνευση!

Και όπως γράφει ο Chris Bolin «Τώρα πίσω στο κανονικά προγραμματισμένο διαδίκτυο. Απλά θυμηθείτε να δώσετε στον εαυτό σας ένα περιστασιακό δώρο αποσύνδεσης»

Δείτε εδώ την ιστοσελίδα και αποσυνδεθείτε για να διαβάσετε όλο το άρθρο!

 

 

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 28 Αυγούστου ως 3 Σεπτεμβρίου 2017, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Στον κόσμο της νέας Βιομηχανικής Επανάστασης