Ένα μουσικό ταξίδι για μένα, της Κικής Τσακίρη

Η φώτο είναι του Αλέξανδρου Λουιζίδη
Η φώτο είναι του Αλέξανδρου Λουιζίδη

Η ζωή μου είναι ένα παράξενο και σπάνιο ταξίδι… πάσχω από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση, είμαι στο τελευταίο στάδιο με μηχανική υποστήριξη και κινώ πλέον μόνο τα μάτια. Παρόλ’ αυτά, έχω μια γεμάτη καθημερινότητα, βασανιστική αλλά και διασκεδαστική, όσο κι αν αυτό ακούγεται παράξενο. Το πρωί χρειάζομαι 4 ώρες φροντίδα που περιλαμβάνει υγιεινή και κινησιοθεραπεία. Ακολουθεί η φροντίδα του σπιτιού, καθώς θέλω να ελέγχω μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, όπως checking στην κουζίνα για τις προμήθειες των τροφίμων, η λίστα με τα ψώνια του supermarket και η επιλογή του καθημερινού φαγητού για την οικογένεια μου.

Όλα αυτά γίνονται με την βοήθεια του tobii, του μηχανήματος χάρη στο οποίο μπορώ να επικοινωνώ «γράφοντας» με τα μάτια. Το μηχάνημα είναι δώρο που μου έκαναν οι φίλοι μου μετά από έρανο. Έτσι, μπορώ να διεκπεραιώνω την αλληλογραφία μου, τους λογαριασμούς, τις παραγγελίες για τα αναλώσιμα, να διαβάζω πολύ (δυστυχώς μόνο ηλεκτρονικά) να επικοινωνώ με φίλους στο Facebook και να γράφω διάφορα αρθράκια κυρίως για να ευαισθητοποιήσω τη νεολαία.

Το κράτος μου δίνει όσα δικαιούται ένας συνήθης ανάπηρος, και αυτά μετά από απίστευτη ταλαιπωρία. Αισιοδοξεί μάλλον το κράτος πως θα σηκωθώ όρθια. Συνεπώς, no money no honey. Κύριος οίδε πότε θα εκσυγχρονιστούμε πρώτα στα μυαλά και μετά στην πράξη. Το κράτος είμαστε όλοι μας, οπότε για να αλλάξει πρέπει ν αλλάξουμε εμείς. Τα έξοδα μου μετά την τραχειοτομή αγγίζουν τις 4000 ευρώ το μήνα, γιατί απαιτείται 24ωρη νοσηλεία και συχνά δεν βρίσκεται κατάλληλο προσωπικό.

Οι φίλοι μου, μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα, με την βοήθεια του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, θέλοντας να με βοηθήσουν – και τους ευχαριστώ ολόψυχα – να συνεχίσω να έχω ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής, διοργανώνουν μια συναυλία στις 8 Νοεμβρίου στη Ρόδο, στις 09:30 το βράδυ στο Colorado Club Rhodes. Την βραδιά ονόμασαν «Μουσικό ταξίδι για την Κική» και θα τραγουδήσουν:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ
ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΠΑΧΟΣ : φωνή
ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΠΡΕΚΑ : φωνή
ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΧΑΤΖΗΚΑΛΗΜΕΡΗ : φωνή
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΘΑΡΕΝΟΥ : φωνή , πλήκτρα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΑΡΕΝΟΣ : μπουζούκι , φωνή
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ: μπάσο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ: μπουζούκι
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΖΟΥΛΗΣ: πιάνο
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ: ακορντεόν
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ: βιολί
ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΒΟΥΡΑΚΗΣ : κρουστά
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΣ: μπουζούκι
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΣ: κιθάρα

Επίσης συμμετέχει:

ΤΑΚΗΣ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ : μικρό θεατρικό δρώμενο
Χορηγοί: Colorado Club, Cairo Palace, Kούκος, Music Spot, Τυπογραφείο Χατζηκαλημέρη, Rota Rib Club, TV4 , Λωτός
Είσοδος 5 ευρώ – τιμή ποτού 5 ευρώ ( προαιρετικό )

αφισα

Published by

Κική Τσακίρη

Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης, Τμήμα Οικονομικών Πολιτικών Επιστημών – Διπλωματούχος Οικονομολόγος. Εργάστηκα στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δ/νση Περιβάλλοντος. Σήμερα ζω τελείως ανάπηρη, με τραχειοτομή διασωληνωμένη, επικοινωνώ γράφοντας με τα μάτια μέσω ενός μηχανήματος που αγόρασα με λεφτά φίλων και συναδέλφων. Η ευημερία των ανθρώπων όταν προϋποθέτει την ανθρώπινη εξαθλίωση – να το πω λαικά, μόλις έμαθα τον γάιδαρο μου να μην τρώει αυτός ψόφησε – οδηγεί στην απόλυτη φτώχεια και ξεφτιλίζει τον άνθρωπο.
Prev Αστρολογικές προβλέψεις | 4 – 10 Νοεμβρίου 2013, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Γευστικές δοκιμές στο Not Just Greek Salad, της Εμμανουέλας Κόκκαλη