Ένα δίκτυο το sandbox και οι millenials με τα εξαιρετικά προσόντα

Πριν ένα χρόνο, το time είχε εξώφυλλο την γενιά των millenials χαρακτηρίζοντας τους η γενιά του εγώ… Τότε είχαμε προσπαθήσει να αναλύσουμε την γενιά που όλοι περιμένουμε να αλλάξει τον κόσμο και που ελπίζουμε να είναι μια εξαιρετική γενιά.

@flickr.com flust.gr

Ένα χρόνο μετά μαθαίνουμε για τους Sandboxers, τα μέλη του δικτύου sandbox που απευθύνεται στους millenials, δηλαδή σε όσους είναι μέχρι 30 ετών. Στο site του δικτύου αναφέρεται ότι είναι μια παγκόσμια κοινότητα, που αποτελείται από νέους με εξαιρετικές ικανότητες που θέλουν να δημιουργήσουν την αλλαγή στον κόσμο (change makers). Η διαφορετικότητα αυτής της κοινότητας είναι ότι τα μέλη επιλέγονται σύμφωνα με τα προσόντα και τις ηγετικές τους ικανότητες μέσα από μια άκρως επιλεκτική διαδικασία. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν γίνει 25.000 αιτήσεις, για να έχει η κοινότητα 1.000 μέλη, από 86 εθνικότητες, σε 34 πόλεις, σε 5 ηπείρους, με σκοπό όπως λένε, τα μέλη να αναπτύξουν μια στενή φιλική σχέση καταρχήν, μέσα από εκδηλώσεις και να μοιραστούν εμπειρίες.

Αυτά αναφέρονται στην ιστοσελίδα για την Αθήνα, όπου μέχρι τις 13 Ιουνίου θα γίνονται αιτήσεις για νέα μέλη, για να ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Τα κριτήρια για να κάνει κάποιος νέος την αίτηση είναι: οι ηγετικές ικανότητες, η έμπνευση, οι φιλοδοξίες, η δημιουργικότητα, τα επιτεύγματα, ο επαγγελματισμός κλπ.

Μια κοινότητα λοιπόν εκλεκτών νέων, που όπως διαβάζουμε, πολλοί από αυτούς διοικούν ήδη εταιρείες με εκατομμύρια τζίρους, καθηγητές πανεπιστημίων, δημιουργούς start-up. και πολλούς άλλους, με εξαιρετικά προσόντα, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινότητα, με σκοπό την συνεργασία και την δικτύωση. Μένει βέβαια να δούμε το πώς αυτή η κοινότητα θα καταφέρει να δημιουργήσει την αλλαγή στον κόσμο, που οραματίζεται, ή θα εξελιχθεί σε μια ακόμη κλειστή ελιτίστικη κοινωνική ομάδα. Γιατί, σίγουρα είναι σημαντικό σε μια κοινότητα τα μέλη να έχουν κοινές συνισταμένες, διαδρομές και χαρακτηριστικά, όμως είναι εξίσου σημαντικό να έχουν την ενέργεια, την αίσθηση την επαφή και με τους άλλους νέους, που μπορεί να μην έχουν τις υπέρμετρες ικανότητες ή τα ηγετικά προσόντα, ακόμα, αλλά τις περισσότερες φορές αποτελούν ένα συνδετικό κρίκο για τις μεγάλες αλλαγές. Μένει λοιπόν να δούμε πώς οι change makers-sandboxers της γενιάς των millenials, θα καταφέρουν να γίνουν η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο.

Για όσους millenials ενδιαφέρονται να μάθουν για το sandbox εδώ

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Το νέο Κοινοβούλιο σε κρίσιμη φάση
Next Τα φρούτα είναι η έμπνευσή μου, της Εμμανουέλας Κόκκαλη