Ένα βραβείο αξίας 500.000 ευρώ, για μια επιχειρηματική ιδέα

Δέκα επιχειρηματικές ιδέες διεκδικούν το ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας για το 2013 και το ποσό των 500.000 ευρώ που προσφέρει η Ελληνική Πρωτοβουλία, ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός φορέας που συνέστησαν επιφανείς Έλληνες της Διασποράς, στο πλαίσιο του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Το βραβείο θα προσφέρει στους νικητές του διαγωνισμού εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για να ξεκινήσουν: Συμβουλές για ένα εύρος υποστηρικτικών υπηρεσιών, την παροχή μέντορα μαζί με χρηματοδότηση απλών διαδικασιών χωρίς τόκους, χρεώσεις και πολυπλοκότητα. Το βραβείο απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, έτσι ώστε είτε είστε ιδιώτης χωρίς εμπειρία αλλά με μια νέα μεγάλη επιχειρηματική ιδέα, είτε έχετε μια ήδη καθιερωμένη επιχείρηση με μια , να μπορείτε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό. Προϋπόθεση αποτελεί τα έσοδα και οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από την επιχειρηματική δραστηριότητα να έχουν βάση την Ελλάδα.

Συνολικά, 838 άτομα πραγματοποίησαν εγγραφή στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, ενώ 295 επιχειρηματικά σχέδια υποβλήθηκαν εντός της προθεσμίας. Η κριτική επιτροπή εξέτασε προσεκτικά κάθε επιχειρηματικό πλάνο πριν καταλήξει στην τελική επιλογή των δέκα φιναλίστ για την τελική φάση στις 24 Απριλίου και την ανάδειξη της καλύτερης επιχειρηματικής ιδέας.
Οι φιναλίστ:

PUNCTUM
Στατιστική ανάλυση κοινού θεατρικών παραστάσεων μέσω ερωτηματολογίων και βάσης δεδομένων. Σκοπός της ομάδας είναι η επαναπροώθηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στους συντελεστές της ελληνικής θεατρικής παραγωγής ως συμβουλευτικές υπηρεσίες, εμφανίζοντας ταυτόχρονα τις πιο βασικές πληροφορίες πίσω στο κοινό.
Αιτούντες: κ. Κώστας Καραγκούνης, κα. Jevgenia Lakissova, κ. Θανάσης Κότσης

MEZOLIFT
Ένας ανελκυστήρας πολύ χαμηλής κατανάλωσης, που αποθηκεύει την ενέργεια του ήλιου σε μπαταρίες για την λειτουργία του. Προσφέρει ενεργειακή αυτονομία και ασφάλεια, καθώς και πολλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.
Αιτούντες: κ. Ιωάννης Σαχσαμάνογλου

TRAINING EXPERIENCE CENTRE
Ένα κέντρο διαδραστικής – βιωματικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο να εγείρει το αυθόρμητο ενδιαφέρον και την προσήλωση των συμμετεχόντων. Μια ξεχωριστή προσέγγιση που προάγει τη γνώση προσφέροντας εμπειρίες.
Αιτούντες: κ. Κωνσταντίνος Μητρόπαπας

RABT
Το RabT είναι μια εφαρμογή για smartphones και tablets που επικεντρώνεται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία του mobile video. Πιο συγκεκριμένα, το RabT προβάλει μια σειρά από videos σχεδιασμένη ξεχωριστά για τον κάθε χρήστη. Το ποια video θα δει ο κάθε χρήστης υπολογίζεται με βάση έναν στατιστικό αλγόριθμο, ο οποίος αναλύει το προφίλ του και τη δυναμική αλληλεπίδραση που αυτός έχει με την εφαρμογή.
Αιτούντες: κ. Γιάννης Μπρούστας, κ. Γιώργος Λέτζας, κ.Λεονίδας Γαρύφαλλος

STELLA MARE ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Η εταιρία θα έχει σαν αντικείμενο την φιλετοποίηση και επεξεργασία σαρδέλας και γαύρου ελληνικών θαλασσών, την ωρίμανση των δύο αυτών προϊόντων σε οικολογικό ξύδι και την συντήρησή τους σε οικολογικό ελαιόλαδο μαζί με πρόσθεση μπαχαρικών και μυρωδικών για το γευστικό αρωμάτισμα του προϊόντος.
Αιτούντες: κ. Γιώργος Τεριζάκης, κα. Αγγελική Τσιμπλή

SPORTS MANAGEMENT INDEX
Ο πυρήνας της ιδέας του Sports Management Index είναι η μετατροπή των αθλητικών στατιστικών στοιχείων από άψυχα νούμερα σε ένα ζωντανό εργαλείο παρακολούθησης της απόδοσης παικτών και ομάδων.
Αιτούντες: κ. Κώστας Γαλάνης, κα. Χριστίνα Κολόμβος, κ.Κώστας Χουντής, κ. Αλέξανδρος Τάλλας

GREAT CATERING
Η Great Catering είναι μια νέα, καινοτόμος, τεχνολογικά προηγμένη εταιρεία catering, η οποία θα εξυπηρετεί ιδιώτες, εταιρείες ή ιδιωτικές εκδηλώσεις. Τα μενού δεν θα είναι τυποποιημένα, καθώς θα παρασκευάζονται από δημιουργική ομάδα με καινοτόμες μεθόδους μαγειρικής και προετοιμασίας και θα εστιάζει τόσο στην παρουσίαση όσο και στην ικανοποίηση των προσωπικών προτιμήσεων των πελατών τους.
Αιτούντες: κα. Μαργαρίτα Βιτάλη Σαραντοπούλου

SOLAR ELECTRIC TRICYCLE
Η επιχείρηση θα κατασκευάζει και θα διαθέτει στην αγορά, ένα μοντέρνο οικολογικό, πράσινης ενέργειας, εύχρηστο, ελαφρύ ηλεκτρικό τρίκυκλο το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας αυτοματισμούς και ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του.
Αιτούντες: κ. Αντώνης Πατρίκιος
CORFU LIVING HISTORY MUSEUM
Μουσειακή έκθεση εν είδει αυθεντικού παλαιού κερκυραϊκού αρχοντικού, όπου θα παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή μίας τυπικής οικογένειας ευγενών του 19ου αιώνα, με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες, πραγματικές μυρωδιές και ήχους εκείνης της εποχής, ώστε ο επισκέπτης να “ταξιδεύει” στο παρελθόν, έχοντας μία ιδιαίτερη και ολοκληρωμένη εμπειρία.
Αιτούντες: κα. Αικατερίνη Ράντου, κα. Θεοδώρα Ευθυμίου

GREEK FOOD OBSESSIONS
Επιλεγμένα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα σχεδιασμένα κατάλληλα ώστε να διεισδύσουν σε παγκόσμιες αγορές. Μοναδικοί & πρωτότυποι γευστικοί συνδυασμοί συσκευασμένοι και έτοιμοι προς κατανάλωση.
Αιτούντες: κα. Δανάη Μπεζαντάκου, κα. Mary Rose Ανδριανοπούλου, κα. Μαρία Αλεφραγκή, κα. Ελένη Πλέσσα, κα. Cathy Van Der Ha, κα. Γεωργία Κόλλια

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Με τον φακό του time... σε όλο τον κόσμο
Next Μαθήματα απλής οικονομίας, του Τάσου Ανθουλιά