Ένας χρόνος Orange Grove με 33 startups και 61 νέους επιχειρηματίες

0140-01 - Αντιγραφή

Τον Μάρτιο του 2013 δημιουργήθηκε το Orange Grove η πρωτοβουλία της πρεσβείας της Ολλανδίας στην Αθήνα για τη φιλοξενία και εκπαίδευση νέων επιχειρηματιών, με την υποστήριξη της ελληνο-ολλανδικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Στο μήνυμά του ο Ολλανδός Πρέσβης, Γιαν Φερστέιχ, σημειώνει μεταξύ άλλων: “Συλλάβαμε την ιδέα για το Orange Grove μόλις 12 μήνες πριν. Από τότε όμως έχουμε μετατρέψει εκείνο το σκονισμένο, αδειανό χώρο σε ένα μέρος έμπνευσης. Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη στην Ολλανδία, το 60% όλων των νέων θέσεων εργασίας δημιουργούνται από εταιρείες μικρότερες των πέντε ετών. Στην Ευρώπη, η ψηφιακή οικονομία προσθέτει 100.000 νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο παρά την κρίση. Από οικονομικής απόψεως, οι startups είναι σημαντικές

Στο emea.gr δημοσιεύτηκαν τα στατιστικά στοιχεία του πρώτου έτους λειτουργίας του, όπου φιλοξένησε 33 startups και 61 συνολικά νέους επιχειρηματίες, προσφέροντάς τους επιχειρηματική εκπαίδευση, συμβουλευτική, καθοδήγηση, και χώρο εργασίας. Από τους 61 συμμετέχοντες, το 34% ήταν γυναίκες. Οι startups που φιλοξενούνται στο Orange Grove ήταν 15 φορές υποψήφιες ή νικήτριες κάποιου βραβείου. Το πρόγραμμα συνεργάστηκε με 70 μέντορες και εκπαιδευτές (30 από αυτούς έχουν δεσμούς με την Ολλανδία), προσφέροντας συνολικά 80 ώρες εκπαίδευσης και 300 ώρες καθοδήγησης και συμβουλευτικής, ενώ 15 δικηγόροι και λογιστές πρόσφεραν δωρεάν βασικές υπηρεσίες.

Στο οικονομικό σκέλος, το Orange Grove είναι πλήρως χρηματοδοτημένο και για τα τρία χρόνια λειτουργίας του από την ολλανδική κυβέρνηση (5%), χορηγούς (80%) και τη συμμετοχή των φιλοξενούμενων startups (6.500 ευρώ για το 2013). Συνολικά ο προϋπολογισμός για τα τρία χρόνια ανέρχεται σε 660.000 ευρώ, ενώ η χρήση του 2013 εμφάνισε πλεόνασμα που θα μεταφερθεί στη χρήση του 2014.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev ECall στα αυτοκίνητα: Ο χρόνος είναι ζωή
Next Discovergreece.com: Τα κρυφά διαμάντια της Ελλάδας