Ένας οδηγός yogi δώρων για τις γιορτές, της Άννας Σαρούκου

Nαι, είναι Δευτέρα! Και ναι μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα! Κάποιοι ήδη ετοιμάζουν βαλίτσες για να καταφύγουν σε σύντομες εξορμήσεις κι άλλοι φτιάχνουν τα εορταστικά πλάνα των ημερών. Ότι κι αν έχει επιλέξει ο καθένας, τα Χριστούγεννα αποτελούν αναμφισβήτητα μία ευκαιρία για ξεκούραση, για συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα και για ανιδιοτελή προσφορά.

solyoga
Αν κάτι μένει από αυτήν την ευχάριστη οχλαγωγία των ημερών είναι η αίσθηση της αγάπης. Σε καμία περίπτωση δε χρειάζεται να ανταλλάξουμε δώρα για να εκφράσουμε τα όμορφα συναισθήματα που τρέφουμε για κάποιον, αρκούν οι προθέσεις ή οι σκέψεις μας. Εάν βέβαια έχουμε αποφασίσει πως θα καταφύγουμε οπωσδήποτε σε κάτι υλικό και χειροπιαστό μπορούμε να επιλέξουμε δώρα που, όπως θα λέγαμε κοινώς, θα πιάσουν τόπο!

Σε πρώτο επίπεδο θα ήταν πολύ καλή ιδέα να αναζητήσουμε οργανισμούς ή συλλόγους –υπάρχουν πάρα πολλοί- που αυτές τις μέρες διοργανώνουν διάφορα bazaar για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Με αυτόν τον τρόπο το δώρο μας αποκτά διπλή ταυτότητα. Δεν απευθύνεται μονάχα στο πρόσωπο που το χαρίζουμε, αλλά τα έσοδα του ενισχύουν και έναν καλό σκοπό. Σημειώστε, επίσης, πως συνήθως είναι χειροποίητα και επομένως είναι και πολύ ιδιαίτερα.

Αν τώρα θέλετε να κινητοποιήσετε κάποιον δικό σας να ξεκινήσει το προσωπικό του ταξίδι στη yoga ή γενικά να τον μυήσετε σε μία πιο ευ ζην φιλοσοφία ζωής υπάρχουν εξίσου πολλές επιλογές. Μπορείτε αφενός να του χαρίσετε μία κάρτα συνδρομών (με περιορισμένο αριθμό μαθημάτων) σε ένα κοντινό studio yoga ή και το πρώτο του yoga mat. Επιπλέον μπορείτε να κάνετε μία αναζήτηση σε αντίστοιχα καταστήματα που έχουν μεγάλη ποικιλία σε είδη ένδυσης ειδικά για την πρακτική της yoga. Από κολάν, μέχρι top ή ακόμα και αντιολισθητικές κάλτσες. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μία πληθώρα ποικιλίας ροφημάτων τσαγιού με ευεργετικές επιδράσεις για τον οργανισμό γενικότερα, αλλά και για την αποτοξίνωση του που ίσως κριθεί απαραίτητη μετά το πέρας των γιορτών, ειδικότερα. Αν πάλι ψάχνετε κάτι για την τόνωση της καλής ατμόσφαιρας ενός χώρου (προσωπικού ή εργασιακού) τα αρωματικά sticks ή μερικά ενεργειακά φυτά (τύπου bonsai) σίγουρα θα κάνουν τη διάφορα.

Πρωτότυπη και αναμφισβήτητα ξεχωριστή επιλογή θα ήταν να κάνετε την αγορά σας – δώρο, διαλέγοντας κάτι που να αποτελεί προϊόν ανακύκλωσης. Και πέραν του ότι πρόκειται για μία «φιλική» κίνηση προς το περιβάλλον θα υπενθυμίζει και στον κάτοχο του τη σημασία της ανακύκλωσης!

Όπως και να ’χει, ότι κι αν είναι αυτό που θα επιλέξετε το σημαντικότερο όλων είναι να πρόκειται για ένα δώρο γεμάτο αγάπη. Και παρ’ όλο που έρχονται γιορτές μην ξεχάσετε τελείως την πρακτική σας. Ακόμα κι ένα μισάωρο πέρασμα από το mat σας (αν δεν εφικτό να παρακολουθήσετε μία πλήρη πρακτική yoga) θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για το νου και το σώμα.
Καλά Χριστούγεννα!
Shanti 

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Το προφίλ της εβδομάδας 19 έως 25 Δεκεμβρίου 2016, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Ooh La La (Land), του Πάνου Λιάκου