Ένας Μάης σχεδόν καλοκαίρι ~ Pre-summer yoga life, της Άννας Σαρούκου

Η εποχή και οι καρδιές ανθίζουν στην πόλη κάνοντας την κάθε ημέρα να μυρίζει καλοκαίρι. To Σαββατοκύριακο κλείνει το μάτι για τις πρώτες βουτιές, φέρνοντας τη χαρά της θαλασσινής αύρας και την παιδική ξεγνοιασιά λίγο πιο κοντά στην καθημερινότητα μας. Ένα διάλειμμα μίας αβάσταχτης ελαφρότητας θα λέγαμε…

sol yoga

Ο καθένας μας μπορεί να θυμηθεί εκείνες τις υπέροχες σχολικές στιγμές όπου τα πρώτα μπουγέλα σηματοδοτούσαν το τέλος των υποχρεώσεων και την έναρξη των απέραντων καλοκαιρινών αναζητήσεων. Ομολογουμένως, ο φετινός ζεστός Μάης τα κάνει όλα σε ταχύτητα fast forward παρασύροντας στις κοντινές παραλίες ακόμα και τους πιο συγκρατημένους. Αυτή βέβαια είναι και η ομορφιά της φύσης, η διδαχή ακόμα και από τις πιο ανατρεπτικές αλλαγές που μας παροπλίζουν με την ικανότητα της ευελιξίας. Οπότε, αν απλά το καλοκαίρι θέλει να φτάσει πιο σύντομα πώς να το αρνηθούμε;

Αντιστοίχως, λοιπόν, προετοιμαζόμαστε κι εμείς για να απολαύσουμε το φυσικό / προσωπικό μας ταξίδι προς το πέρασμα των εποχών με μία διάθεση να κυλήσουμε ήρεμα και να ευχαριστηθούμε αυτήν τη διαδρομή. Για αρχή, αν οι προσεχείς ημέρες σας βρουν σε κάποιο παραθαλάσσιο τοπίο απλώστε την πετσέτα σας και γεμίστε τις μπαταρίες σας με μία όμορφη outdoors yoga practice! Εσείς, ο εαυτός σας και λίγες βαθιές συνειδητές αναπνοές θα φέρουν μία ωφέλιμη αλλαγή που θα καταπραΰνει και θα χαλαρώσει το νου και το σώμα σας.

Αν πάλι είστε από εκείνους που θα προτιμήσουν τις πόλεις μη διστάσετε να κάνετε μία έρευνα στα social media για τα outdoors yoga μαθήματα που απλώνονται και γεμίζουν τους χώρους πρασίνου. Η πρακτική στη φύση έχει αναμφισβήτητα μία ξεχωριστή ενέργεια. Δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να νιώσουν τη γείωση και τη βαθύτερη σύνδεση με τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Μία εξερεύνηση από μέσα προς τα έξω που οδηγεί προοδευτικά σε μία αρμονική συνύπαρξη και ισορροπία με ολόκληρο το φυσικό περιβάλλον. Προσφέρει ποιότητες πολύ διαφορετικές από αυτές ενός παραδοσιακού παντός καιρού yoga session. Είναι σαν ένα σημαντικό σκαλί στην αποδοχή του ποιοι είμαστε και στη συνειδητή επιλογή της εξωστρεφούς εμπλοκής με άλλους ανθρώπους σε κάτι τόσο βιωματικό και όμορφο.

Αλλά όπως συνηθίζουμε να λέμε, ένα βήμα τη φορά είναι πάντα αρκετό. Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να προχωρήσει στον δικό του θαυμαστό ρυθμό.

Εάν για κάποιους οι ομαδικές εξωτερικές συναναστροφές χρειάζονται λίγο χρόνο για να λειτουργήσουν, δίνουμε γενναιόδωρα τον απαιτούμενο χώρο και χρόνο. Όπως και να χει είτε σε inside είτε σε outside συνθήκη το στρωματάκι μας είναι πάντα εκεί για εμάς. Μερικές αναπνοές –ιδανικά- συνδυασμένες και με μία απαλή σωματική ενεργοποίηση θα μας φέρει το καλοκαίρι πρώτα στην καρδιά κι έπειτα ίσως βρεθεί ο τρόπος να το αναζητήσουμε και κάπου έξω!

Απολαύστε τον ήλιο ~ απολαύστε τη γεμάτη σελήνη που βρίσκεται ψηλά στον ουρανό.
Life is an amazing journey!

Κάθε μέρα, κάθε ακτίνα φωτός, κάθε παιδικό βλέμμα είναι πάντα ένας υπέροχος λόγος για να χαμογελάμε… Άλλωστε όπως είχε γράψει κάποτε ο Σεφέρης «Είμαστε ζητήματα φωτός…»

Published by

'Αννα Σαρούκου

H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
Prev Από το Μάαστριχτ στο σήμερα... Ένα web documentary για την Ευρώπη
Next Το προφίλ της εβδομάδας 15 έως 21 Μαΐου 2017, από τον Πέρρη Κρητικό