Ένας «αόρατος πύργος»… κατασκευάζεται

Μια παγκόσμια «μάχη» διεξάγεται από τους αρχιτέκτονες ανά τον κόσμο που προσπαθούν να κατασκευάζουν κάθε φορά τα πιο ψηλά κτίρια ή τα πιο περίεργα σε σχήμα και αρχιτεκτονικές καινοτομίες. Αυτή τη φορά η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει χορηγήσει έγκριση για να ξεκινήσει η κατασκευή για τον πρώτο στον κόσμο “αόρατο” πύργο, λίγο έξω από τη Σεούλ κοντά στο Incheon International Airport. Ο πύργος θα σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες της εταιρίας GDS, και θα ονομάζεται Infinity Tower (αόρατος πύργος) ενώ το ύψος του θα φτάνει στα 450 μέτρα (1.476 πόδια) και θα έχει το τρίτο υψηλότερο κατάστρωμα παρατήρησης στον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία LED οι κατασκευαστές θα επιτύχουν την ψευδαίσθηση της αορατότητας χρησιμοποιώντας μια σειρά από φωτογραφικές μηχανές που θα στέλνουν σε πραγματικό χρόνο τις εικόνες σε αντανακλαστική επιφάνεια του κτιρίου. Ο πύργος θα περιλαμβάνει μια σειρά από καταστρώματα παρατήρησης, έναν κινηματογράφο, υδάτινο πάρκο και πολλά καταστήματα τροφίμων και ποτών. Με την ολοκλήρωση του το Infinity Tower θα είναι το έκτο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, "Καθαρός αέρας – Είναι και δική σας υπόθεση!"
Next Το σταυροδρόμι του Μάλαμα και του Τσοχατζόπουλου, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ