Άσε τους άλλους… να ψάχνουν, της Αναστασίας Κορινθίου

To A και το Ω της ζωής μου… η αγάπη… το δικό μου αλφαβητάρι… η δική μου γλώσσα… Οι λέξεις, το αγαπημένο μου παιχνίδι… σαν κυβάκια που φτιάχνεις πύργους στέρεους… καλύτερα από αμμουδερούς….

flust.gr

Το Α και το Ω μου ένα… ΑΓΑΠΩ… Α γαπ Ω!
Α γαπ Ω εσένα που μου μοιάζεις και σένα που δεν μου μοιάζεις… Τι κι αν είμαστε ίδιοι ή διαφορετικοί αφού στην…. μοιρασιά θα τα βρούμε ψαρεύοντας κομμάτια από το σύμπαν που μας ενώνει!
Α γαπ Ω τον Έλληνα δίπλα μου που μοιράζομαι τους ίδιους φόβους μα…. και τον φόβο του αλλοδαπού που με κοιτά στα χέρια. Ψωμί θα δώσω ή γροθιά;
Α γαπ Ω τον ήλιο γιατί με ζεσταίνει μα και την βροχή γιατί νοσταλγώ και εκτιμώ καλύτερα τότε την ζεστασιά….
Α γαπ Ω αυτήν την γιαγιά που μπροστά στο τηλεοπτικό μικρόφωνο ξεσπά τον Κατοχικό θυμό της που σιγόβραζε σαν κρασί χρόνια τώρα… μα και τον παππού που παίζοντας τάβλι παρηγοριέται με τα ντόρτια ελπίζοντας να φτάσει η σύνταξη για μια σοκολάτα στον εγγονό που δεν τον φωνάζουν Αγησίλαο σαν αυτόν μα… Άγη γιατί… Ευρωπαίοι είμαστε και οι Αγησίλαοι ανήκουν στο χτες!
Α γαπ Ω τον φοιτητή που τρώει στην φοιτητική εστία γιατί η μάνα του έχασε την δουλειά της και ο μπαμπάς του παίρνει 580 ευρώ οχτάωρο γιατί… ο πρωθυπουργός μας είναι… αποφασισμένος να σώσει την Ελλάδα και εμάς με το έτσι θέλω!
Α γαπ Ω αυτόν που ακόμη ελπίζει και χαμογελά το πρωί, και λέει καλημέρες, καληνύχτες, σε αγαπώ ζωή, μα δεν μπορώ και να μην Α γαπ Ω τον… άλλον τον αδύναμο αυτόχειρα που 4224 είναι πια στην χώρα τούτη του Καβάφη , και να μην νιώθω την θηλιά να με πνίγει στον λαιμό μου στην ώρα την στερνή τους…. την ώρα όχι της αυτοκτονίας τους μα της δολοφονίας τους από τον… αρχηγό της Μεσογειακής γειτονιάς μας!

Α γαπ Ω τα παιδιά που αύριο μεθαύριο θα παρελάσουν γιατί για αυτά ο κόσμος όλος είναι τα καινούργια παπούτσια και το παγωτό που θα φάνε μετά…. Α γαπ Ω και τα κορίτσια του Γυμνασίου που θα γίνουν βορά στα ΜΜΕ για το μίνι τους και την γόβα που θα διαλέξουν να φορέσουν γιατί για αυτά η μόνη έννοια είναι αν αύριο μετά την παρέλαση θα ακούσουν ένα σε αγαπώ και θα τα… φτιάξουν με τον Νίκο, τον Άλκη, τον Γιάννη. Ναι! Κάποιοι τα φτιάχνουν ακόμη σε αυτήν την χώρα που όλα χαλάσαν… τίποτα δεν λειτουργεί…
Α γαπ Ω τον γαλάζιο ουρανό και την σμαραγδένια θάλασσα γιατί αετοί και γλάροι ακόμη σουλατσάρουν αλήτικα και περήφανα σαν τραγούδι του Μάνου….                                           Α γαπ Ω γιατί κάποιοι ανακαλύπτουν χρυσάφι σε μια ματιά και δεν το ομολογούν ποτέ… και όχι σε θησαυροφυλάκια επτασφράγιστα σαν μυστικό που ειπώθηκε και έγινε είδηση!

Α γαπ Ω! Και αυτή είναι η δική μου αλφαβήτα!

Αυτή είναι η αλφαβήτα των ανθρώπων που χαιρετούν απλώνοντας το χέρι για μια αγκαλιά που γίνεται ουρανός! Άσε τους άλλους που απλώνουν το χέρι για χαιρετισμό προς τον ουρανό… να μισούν… Εμείς ΘΑ ΑΓΑΠΑΜΕ!

Μία εκπομπή γεμάτη χρώματα, μουσική και αισιοδοξία με παρουσιάστρια την Αναστασία Κορινθίου
Μία εκπομπή γεμάτη χρώματα, μουσική και αισιοδοξία με παρουσιάστρια την Αναστασία Κορινθίου

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Μόνο αγάπη για το Join Us, της Εμμανουέλας Κόκκαλη
Next Προϋπολογισμός 2015: Διαφαίνεται διαμάχη με το Συμβούλιο στον ορίζοντα;