Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Sunday’s inspiration, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Sunday’s inspiration, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιαν 10,2014 0 Σχόλια

1525251_10202369880544038_351736098_n

Η πρώτη Κυριακή του χρόνου ήταν όμορφη, ηλιόλουστη, με τα γιορτινά στολίδια ακόμα στη θέση τους και την παραδοσιακή ηρεμία. Εγώ χαλαρή, ξεκούραστη, το σπίτι καθαρό, η γάτα κι ο σκύλος ξαπλωμένοι στα σημεία που πέφτει ο ήλιος στη βεράντα κι ο καφές να φτάνει στο τέλος του. Ωραία όλα αυτά, αλλά πολύ ήρεμα, ατάραχα. Χρειαζόμουν ένα γλυκό, αυτό χρειαζόμουν! Ένα ζουμερό, κατακόκκινο, παθιάρικο γλυκό, να δώσει ένταση και παλμό στη μέρα μου. Ένα γλυκό χωρίς κανόνες και δοσολογίες, άτακτο. Μια έμπνευση της στιγμής. Ένα πιάτο χωρίς όνομα. Μόνο μερικές κουταλιές ευτυχίας…

Κόκκινα μήλα σε φωλιά υγρής σοκολάτας (ένας τίτλος που έβγαλα εκ των υστέρων, για να έχω κάτι να σας γράψω. Εσείς μη βάλετε, δεν χρειάζεται, φάτε τον κι αυτόν!)
Υλικά:
2-3 κόκκινα, γλυκά μήλα
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
200γρ. μέλι
Κανέλα/γαρύφαλλα σε ξύλα
1 πρέζα ροζ πιπέρι και 1 μπαχάρι
200γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
2 ασπράδια αβγών
100γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το κρασί με το μέλι και τα μυρωδικά. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις, ρίχνουμε τα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. Τα κρατάμε στην άκρη και τα διατηρούμε ζεστά για το σερβίρισμα. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και παράλληλα λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά την κουβερτούρα με την άχνη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα και ενσωματώνουμε απαλά με τη μαρέγκα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το μίγμα με ένα μεγάλο κουτάλι, 2-3 φορές, όσες χωράει το ταψί μας για να δημιουργηθούν με το ψήσιμο 2-3 «φωλιές» μαρέγκας. Δεν μας νοιάζει το σχήμα, όσο πιο ακανόνιστο, τόσο το καλύτερο. Με το ψήσιμο, θα σφίξει το μίγμα, θα σκληρύνει στο εξωτερικό και ανάλογα με τον χρόνο ψησίματος, θα δέσει και στο εσωτερικό. Εμείς θέλουμε να διατηρηθεί υγρό στο εσωτερικό, γι’ αυτό προτείνω ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά κι έπειτα δείτε μόνοι σας αν ξεκολλάνε οι «φωλιές» από το χαρτί. Σερβίρουμε όπως είναι καυτές, τις σπάμε λίγο για να χυθεί ελαφρώς η σοκολάτα και ρίχνουμε από πάνω τα ζεστά κόκκινα μήλα με λίγο από το σιρόπι τους. Αν σας περισσέψει γλυκό, να ξέρετε ότι και μετά από πολλές ώρες θα τρώγεται το ίδιο ευχάριστα, αν το ζεστάνετε πρώτα.

Και με όλα αυτά, αισθάνθηκα ότι η Κυριακή μου απέκτησε κάποιο νόημα… Γλυκό και μυρωδάτο…

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+