Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » δράσεις » Sandwich Workshop, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Sandwich Workshop, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Φεβ 20,2015 0 Σχόλια

Το The Cube Athens είναι ένας φιλόξενος, σύγχρονος χώρος που στεγάζει νέους επιχειρηματίες, freelancers και startups. Είναι όμως και ιδανικός χώρος για διαλέξεις, ομαδικές συναντήσεις, workshops και εταιρικές παρουσιάσεις. Στο ισόγειο έχει μια υπέροχη, μεγάλη κουζίνα με ένα πολύχρωμο γκράφιτι στο background που την κάνει ακόμα πιο μοντέρνα και ενδιαφέρουσα. Όπως καταλαβαίνετε, μόλις την είδα, με φαντάστηκα να μαγειρεύω εκεί, να απλώνω τα φρέσκα υλικά μου στον μεγάλο πάγκο, να δίνω ζωή και χρώμα με τα φαγητά μου στον minimal χώρο.

cube2

Και όλο αυτό, με βοήθησαν ο Σταύρος και η Μαρία, οι ιδιοκτήτες, να το κάνω πράξη. Διοργανώσαμε το Open Sandwich Workshop, για τους φίλους και τους συνεργάτες του The Cube.

Μέσα σε 1 ώρα και κάτι, μιλήσαμε για τα σάντουιτς που αγαπάμε! Έδωσα μερικά tips για να έχουμε καθημερινά το αγαπημένο μας σάντουιτς στη δουλειά και μοιράστηκα 4 πρωτότυπες συνταγές για σάντουιτς που δεν είχαν ξαναδοκιμάσει. Για μια ακόμη φορά, ευχαριστήθηκα πολύ που ο κόσμος απόλαυσε τις νόστιμες ιδέες μου! Ξέρεις, όταν δοκιμάζουν τα φαγητά σου κάποιοι εντελώς άγνωστοί σου και βλέπεις ικανοποιημένες φάτσες και χαμόγελα, τότε κάτι έχεις κάνει καλά!

Τις συνταγές μου, φυσικά, τις μοιράζομαι και με όλους εσάς που δεν καταφέρατε να είστε κοντά μας!

Σάντουιτς με αβοκάντο και μπέικον σε λευκή μπαγκέτα – Το εξωτικό
Υλικά για 1 σάντουιτς
1 λευκή μπαγκέτα
1 αβοκάντο
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
Χυμό από 1/2 lime
λίγο ελαιόλαδο
Λίγη τριμμένη καρυδόψιχα
3 φέτες μπέικον τηγανισμένο crispy και ψιλοκομμένο
αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μούλτι ανακατεύουμε το αβοκάντο με λίγο ελαιόλαδο και lime και όταν πολτοποιηθεί, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καρυδόψιχα και ανακατεύουμε ξανά. Στρώνουμε το μίγμα στη μπαγκέτα μας και από πάνω σκορπάμε παντού τις τραγανές νιφάδες μπέικον.

Σάντουιτς σε χωριάτικο ψωμί με φέτα και λιαστή ντομάτα – Το μεσογειακό
Υλικά για 1 σάντουιτς
2 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί
Λιαστή ντομάτα
200γρ. Φέτα της αρεσκείας μας (από το είδος της φέτας, εξαρτάται πόσο αλάτι θα βάλουμε)
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο
αλάτι/πιπέρι/ρίγανη
Εκτέλεση:
Με ένα πιρούνι, λιώνουμε τη φέτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε ανακατεύοντας την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Απλώνουμε αυτό το μίγμα στις φέτες ψωμιού, τη λιαστή ντομάτα από πάνω και κλείνουμε το σάντουιτς.

Δροσερό σάντουιτς με τόνο – Το ελαφρύ
Υλικά για 1 άτομο
2 φέτες πολύσπορο ψωμί
1 κεσεδάκι τόνο σε νερό
1/2 πακέτο τυρί φιλαδέλφεια
χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
αλάτι/πιπέρι/
φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι το τυρί με τις πιπεριές, αλατοπίπερο και το μαϊντανό και απλώνουμε το μίγμα στο ψωμί. Στρώνουμε από πάνω και τον τόνο, κλείνουμε το Bagel και σερβίρουμε.

1505638_10205358306932830_1066660566227681193_n

Σάντουιτς σε πολύσπορο ψωμί με καπνιστή γαλοπούλα και γλυκόξινη πάστα καρυδιού – Το εναλλακτικό
Υλικά για 1 σάντουιτς
2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
1 χούφτα καρυδόψιχα
λίγο ελαιόλαδο
χυμό από 1/2 λεμόνι και ξύσμα από 1 λεμόνι
λίγο μέλι
λίγη μουστάρδα
Αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την πάστα καρυδιού. Καρύδια, λάδι, μουστάρδα, μέλι, λεμόνι, αλατοπίπερο. Αν δεν είναι πολύ ρευστή, προσθέτουμε κι άλλο ελαιόλαδο για να μπορεί να απλωθεί στο ψωμί. Απλώνουμε σε κάθε φέτα και στρώνουμε από πάνω τη γαλοπούλα. Κλείνουμε το σάντουιτς και σερβίρουμε.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+