Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Pegu, το street food συναντά το gourmet, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Pegu, το street food συναντά το gourmet, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Νοε 15,2013 0 Σχόλια

1441213_529381673825307_560925109_n

Βρέθηκα προχθές στο Pegu, στο Χαλάνδρι, ένα bar restaurant που αποτελεί ιδανική επιλογή για το τελείωμα μιας πιεστικής ημέρας, οπου θέλεις μια φιλική ατμόσφαιρα, ένα καλό κρασί, λίγη ιδιαίτερη γεύση να κανακέψεις τον εαυτό σου που τον ταλαιπωρείς τώρα τελευταία. Όλοι μας αξίζουμε μια τέτοια βραδιά. Είτε προτιμάς μπάρα, είτε είσαι του καναπέ, στο Pegu θα απολαύσεις το βράδυ σου και το σκηνικό θα σε χαλαρώσει, ακούγοντας mainstream ρυθμούς.

Πρόκειται για ένα νεοκλασικό σπίτι που έχει μετατραπεί σε έναν μοντέρνο χώρο γεύσης και διασκέδασης. Η αίσθηση που αποκτάς από την πρώτη στιγμή, είναι απολύτως οικεία, με άνετους καναπέδες, μεγάλους και χρωματιστούς πίνακες, fusion διακοσμητικά στοιχεία και κλασικές πινελιές.

Το Pegu φέτος εμπιστεύτηκε την κουζίνα του στον ταλαντούχο Chef Βασίλη Τζίμα με αξιόλογη εμπειρία και συνεργασίες στο χώρο της εστίασης, ο οποίος ετοίμασε ένα ξεχωριστό mix and match μενού για όλους, στο οποίο συναντάμε ταυτόχρονα πρωτοποριακά, «gourmet» πιάτα σε προσιτές τιμές αλλά και απλές γευστικές προτάσεις street food. Ναι, πλέον υπάρχει ένα «κυριλέ» μέρος στο οποίο μπορούμε να φάμε «βρώμικο».

Το δείπνο ξεκίνησε με hot dog με καραμελωμένα κρεμμύδια και ντοματίνια και tortillas με χοιρινό και λάχανο τουρσί, πιάτα που αγάπησα γιατί σε έκαναν να νιώθεις άνετα με τις γεύσεις, δεν σε μπέρδευαν. Ακολούθησε το καρπάτσιο λαβράκι με ζελέ passion fruit, λάιμ και τρίμμα από κράκερ γλυκάνισου και ριζότο με γαρίδες και φράουλες, ένα πιάτο – σήμα κατατεθέν του Βασίλη Τζήμα. Συνδυασμοί αναπάντεχα ελκυστικοί, γεύση ισορροπημένη, πιάτα που απολαμβάνεις ευχάριστα. Έπειτα, το ζουμερό rib eye με καραμελωμένα κρεμμύδια και χωριάτικες πατάτες. Ο σεφ μερακλής σε όλα, προσθέτει το κάτι διαφορετικό, την δική του πινελιά. Τα επιδόρπια, oreo cheesecake και μιλφέιγ με άρωμα λεμονιού και τζίντζερ, μήλα και σταφίδες, τα βρίσκεις μόνο στο Pegu.

1457700_10201975429443007_411519708_n

Ο Βασίλης Τζίμας, κάθισε στο τραπέζι μας και απάντησε με χαμόγελο σε όλες μας τις ερωτήσεις. Έχει χαρακτήρα, έχει πείρα (αν και μικρός σε ηλικία), έχει όρεξη και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, έχει αντιληφθεί πλήρως το πνεύμα της εποχής και δουλεύει πολύ. Τον ενδιαφέρει η λεπτομέρεια και έχει μάθει να λειτουργεί σε απαιτητικές κουζίνες.

374485_10201974864268878_897416206_n

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Pegu είναι ένα μαγαζί της εποχής, δεν ζει σε άλλον κόσμο, είναι προσγειωμένο, διαθέτει ευγενικό προσωπικό, όμορφη ατμόσφαιρα, ωραίες γεύσεις και σέβεται τον πελάτη. Ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθώ ξανά.

Pegu, Λεωφ. Πεντέλης 113, Χαλάνδρι

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+