Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » επιλογές » #likeAblonde, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

#likeAblonde, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Νοε 25,2014 0 Σχόλια

Μέσα σε όλα τα ωραία, κάθε Σ/Κ στο JOIN US του Σκάι, γίνεται και της ξανθιάς! Η έμπνευσή μου φέτος, αστείρευτη. Ίσως γιατί έχω και τέλεια προϊόντα στη διάθεσή μου, που μου δίνουν άπειρες δυνατότητες και με προκαλούν να δουλέψω με αυτά. Η BRAVA, ας πούμε. Πόσο μεγάλη ποικιλία, πόσες ωραίες γεύσεις, πόσο τρελαίνομαι όταν πάω στο γύρισμα και βλέπω τα μπουκάλια αυτά στον πάγκο! Φτιάχνει η μέρα μου.

10671435_10204430116608652_6798169708628388454_n

Αναρτώ και εδώ τα δύο τελευταία βίντεο με τις συνταγές αναλυτικά, γιατί κάποιοι δεν πρόλαβαν να τις σημειώσουν και άκουσα πολύ θετικά σχόλια γι’αυτά. Σας έχω ένα εναλλακτικό σάντουιτς, με τρυφερό φιλέτο ψαριού βουτηγμένο σε μια ιδιαίτερη μαγιονέζα της γνωστής οικογενείας, ανακατεμένη με μουστάρδα και ένα τσαχπίνικο σουφλέ με ψωμί του τοστ και διάφορα τυριά, το οποίο, όμως, μετέτρεψα σε απόλυτη γκουρμεδιά, προσθέτοντας την αγαπημένη μου μουστάρδα με μέλι και μυρωδικά!

Σάντουιτς με φιλέτο ψαριού και dijonnaise

Υλικά:
Μερικά φιλέτα ψαριού, πλυμένα, στεγνωμένα με χαρτί κουζίνας (εμείς πήραμε γλώσσες)
Μπόλικη τριμμένη φρυγανιά
1 μπουκάλι dijonnaise
Μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα
1-2 τσιαπάτες, αναλόγως τα άτομα
μερικά φύλλα μαρουλιού
Λίγη ντιζονέζ για το άλειμμα του ψωμιού
1 αγγούρι σε λεπτές φετούλες

Εκτέλεση:
Απλώνουμε στα φιλέτα ψαριού μια παχιά στρώση ντιζονέζ, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα κι έπειτα με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Ανοίγουμε στη μέση τις τσιαπάτες, τις αλείφουμε με λίγη ντιζονέζ, στρώνουμε 2 φύλλα μαρουλιού στην καθεμιά, μερικές φετούλες αγγούρι, από 1 φιλέτο ψαριού και σερβίρουμε σκέτα ή με πατατούλες τηγανητές.

Σουφλέ με ψωμί του τοστ και τυριά

Υλικά:
8 φέτες ψωμί του τοστ
μπόλικο φρέσκο γάλα
200γρ. Κρέμα γάλακτος
1 αβγό
1 βαζάκι μουστάρδα με μέλι και μυρωδικά
1/2 φέτα μαλακιά
4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
μπόλικο τριμμένο ρεγκάτο
μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, λιώνουμε την φέτα και την ανακατεύουμε καλά με λίγο αλατάκι και 2 κουτ. Σούπας μουστάρδα. Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε στον πάτο τις 4 φέτες του τοστ, περιχύνουμε με φρέσκο γάλα, απλώνουμε στην καθεμιά απο μια φέτα γαλοπούλα και απο πάνω στρώνουμε το μίγμα με τη φέτα, ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με μπόλικο ρεγκάτο και καλύπτουμε με άλλες 4 φέτες του τοστ. Περιχύνουμε πάλι με γάλα και πασπαλίζουμε με ρεγκάτο. Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με 1 αβγό και 2 κουτ. Σούπας μουστάρδα. Περιχύνουμε, καλύπτουμε με μπόλικη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ωρίτσα περίπου. Σερβίρεται ζεστό.

Μην χάσετε και το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 5 το απόγευμα, τις νοστιμιές μας!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+