Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Kαλοκαίρι στο ταψί… της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Kαλοκαίρι στο ταψί… της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Αυγ 21,2014 0 Σχόλια

Σήμερα χορεύουμε… το καλοκαίρι στο ταψί! Διαλέγουμε τα πιο φρέσκα, τα πιο ζουμερά, τα πιο γλυκά λαχανικά και χωρίς… πολύ κόπο και ιδιαίτερη προετοιμασία, τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν, να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους και τα απολαμβάνουμε στη βεράντα με δροσερό κρασάκι και καλή παρέα!!

flust.gr-γεύσεις

Δεν υπάρχει μυστικό, δεν υπάρχει περιορισμός και αυστηρή δοσολογία, δεν υπάρχει μέτρο και δεν υπάρχει πίεση. Γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλουμε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα, είναι να αγχωθούμε! Κόβουμε τα λαχανικά μας σε ακανόνιστο σχήμα, τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, περιμένουμε 1 ωρίτσα και εν τω μεταξύ καλούμε φίλους και βάζουμε το κρασί στο ψυγείο!! Απλά πράγματα και η ευτυχία είναι μόλις μια μπουκιά μακριά!!

Υλικά για το μπριάμ:
Κολοκυθάκια
Μελιτζάνες
Καρότα
Κρεμμύδια
Σκόρδο
Πατάτες
Χρωματιστές πιπεριές
Φρέσκες ντομάτες
Συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
Αλάτι/πιπέρι/θυμάρι

Εκτέλεση:
Οι δοσολογίες είναι ανάλογες των ατόμων που περιμένετε και του ταψιού που έχετε. Δεν πειράζει αν είναι στριμωγμένα τα λαχανικά στο ταψί σας, ακόμα καλύτερα! Τα κόβετε σε ό, τι μέγεθος θέλετε. Καλύτερα οι πατάτες σας να είναι κομμένες σε μικρότερα κομμάτια, γιατί μαλακώνουν δυσκολότερα από τα λαχανικά. Ρίξτε αλατοπίπερο και θυμάρι να πάει παντού, κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες και απλώστε τες πάνω από όλα, περιχύστε με τον χυμό ντομάτας και βάλτε το φαγάκι σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 τέταρτα να βράσει καλά. Το τελευταίο τέταρτο, ανεβάστε λίγο θερμοκρασία και ψήστε στο γκριλ για να ροδίσουν τα λαχανικά. Τρώγεται φυσικά και σε θερμοκρασία δωματίου. Τώρα θα μου πείτε, με 40 βαθμούς τα δωμάτια μοιάζουν με φούρνοι!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+