Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » flust-άρω » Joytv Show, νέα σεζόν – νέες νοστιμιές! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Joytv Show, νέα σεζόν – νέες νοστιμιές! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Νοε 18,2013 0 Σχόλια

20130904_142639

Αυτή τη σεζόν, το Joy μας, είναι ακόμα πιο φρέσκο, πιο ενημερωμένο και νόστιμο! Και φυσικά, πιστό στο ραντεβού του, κάθε Σαββατοκύριακο, στις 5 το απόγευμα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ήδη έχουν παιχτεί τρία από τα δέκα βιντεάκια συνταγών που γύρισα το Σεπτέμβριο και αν δεν τα έχετε ήδη παρακολουθήσει, σας τα δίνω σήμερα, μαζί με τις συνταγές αναλυτικά, για να τα χαρείτε με την ησυχία σας! Να τα δείτε, να τα ξαναδείτε, να δοκιμάσετε τις προτάσεις μου και να εμπνευστείτε για δικές σας δημιουργίες. Στη μια συνταγή που έχει σύκα, μπορείτε να βάλετε φρούτα εποχής ή αποξηραμένα.

Σας προειδοποιώ, ότι στα χριστουγεννιάτικα επεισόδια, θα μιλάω. Κι έχω να σας πω πολλά νόστιμα πράγματα. Ετοιμάζουμε μια ειδική γιορτινή εκπομπή με υπέροχη θεματολογία και πολύ κέφι! Όλη η ομάδα βρίσκεται κάθε μέρα μπροστά και πίσω από τις κάμερες, σε στολισμένες κουζίνες, σαλόνια και τραπεζαρίες και παρουσιάζει ό, τι πιο χαρούμενο και λαμπερό μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση…

Αλμυρό cheesecake με μαρμελάδα ντομάτα

Υλικά:
Για τη μαρμελάδα ντομάτας:
1 κιλό ώριμες ντομάτες, χωρίς χτυπήματα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
Λίγο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 λεμόνι (το ξύσμα και τον χυμό του)
1 φλ. του καφέ ξύδι
2 κουτ. γλ. ταμπάσκο
Λίγο αλάτι

Για το cheesecake:
Κρακεράκια αλμυρά, τριμμένα στο μούλτι
1 πακέτο τυρί φιλαδέλφεια
1 κεσεδάκι γιαούρτι
αλάτι/φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Για τη μαρμελάδα: Ξεφλουδίζουμε τις ντοματες, τις κοβουμε σε κυβάκια και σε ένα φαρδύ τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο με το βούτυρο να κάψουν. Σοτάρουμε για λιγα λεπτά τις ντομάτες, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν. Σβήνω με το ξύδι και τον χυμό λεμονιού, προσθέτω αλάτι, ταμπάσκο, ξύσμα λεμονιού και χαμηλώνω λίγο τη φωτιά. Αφήνουμε να δεσει η μαρμελάδα μας και να πιει όλα τα υγρά της. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Για το cheesecake: Μοιράζουμε το τρίμα από τα κράκερς σε ποτηράκια. Ετοιμάζουμε την κρέμα, ανακατεύοντας το τυρί φιλαδέλφεια με το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε. Καλό είναι να αφήσουμε στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα μας, όσο φτιάχνουμε τη μαρμελάδα. Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και περιχύνουμε με μαρμελάδα ντομάτας. Στολίζουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου. Σερβίρουμε αμέσως.

Μπρουσκέτες με κρέμα γιαουρτιού και σύκα

Υλικά για 10 μπρουσκέτες:

10 λεπτές φέτες ψωμί (καλύτερα από μπαγκέτα)
5 φρέσκα σύκα, κομμένα σε φετούλες
Λίγο ελαιόλαδο
Κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
Ένα φλιτζάνι μέλι
1/4 ανθότυρο
1 κεσεδάκι γιαούρτι

Εκτέλεση:
Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού σε μια λαμαρίνα και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με κανελογαρύφαλλα και βάζουμε για λίγα λεπτά στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για να ροδίσουν. Ετοιμάζουμε παράλληλα την κρέμα γιαουρτιού, ανακατεύοντας το γιαούρτι με το ανθότυρο και λίγο μέλι, ανάλογα τις προτιμήσεις μας (αν το θέλουμε πολύ ή λίγο γλυκό). Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να διατηρηθεί δροσερή. Αλείφουμε με αυτήν τις μπρουσκέτες μας, τοποθετούμε πάνω σε καθεμιά από ένα κομμάτι σύκο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και πασπαλίζουμε με κανελογαρύφαλλα!!

Πράσινη σαλάτα με σως γιαουρτιού

Υλικά:
Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2-3 μικρά αγγουράκια κομμένα σε ροδέλες
Καρυδόψιχα τριμμένη
3-4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξύδι
Μπόλικο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι/ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα λαχανικά μας, όλα μαζί, προσθέτουμε τα καρύδια και ετοιμάζουμε τη σως, ανακατεύοντας το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το ξύδι και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σως και σερβίρουμε σε πιάτο.

**Τα λαχανικά μας και το γιαούρτι πρέπει να είναι κρύα, απευθείας από το ψυγείο και η σαλάτα μας πρέπει να καταναλωθεί άμεσα αφού μπει η σως.

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+