Eμμανουέλα Κόκκαλη

157dwjoj

H Eμμανουέλα Κόκκαλη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1985, από Αθηναίους γονείς και είναι γνήσιο παιδί της πόλης. Όταν πέρασε σε ΤΕΙ εκτός Αθηνών αρνήθηκε πεισματικά να αφήσει την Αθήνα και αποφάσισε να σπουδάσει σε ιδιωτικό κολλέγιο Διοίκηση Επιχειρήσεων & Μarketing. Παράλληλα, εργάζεται από τα 18 της, ξεκινώντας ως πωλήτρια σε καταστήματα με ρούχα κι έπειτα σε μεγάλη τεχνική εταιρεία ως γραμματέας. Ποτέ δεν άφηνε τη βασική της εργασία να της απορροφά όλη την ενέργεια και πάντοτε είχε άλλες δραστηριότητες στις οποίες ήθελε να δίνει τον καλύτερό της εαυτό και μέσα από αυτές να εκφράζεται δημιουργικά. Μια από αυτές τις ασχολίες ήταν τελικά και αυτή που την κέρδισε: η μαγειρική!

Μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου όλοι μαγείρευαν υπέροχα και αγαπούσαν τη μαγειρική, συνεπώς τα ερεθίσματα ήταν πολλά και το χάρισμα κληρονομικό. Δεν διδάχτηκε ποτέ τεχνικές μαγειρικής, μόνο παρατηρούσε άλλους να μαγειρεύουν και διάβαζε μόνη της. Από πολύ μικρή ηλικία αποφάσισε να μείνει μόνη της και τότε η κουζίνα της έγινε το βασίλειό της. Δεν την ένοιαζε ποτέ να βγάλει χρήματα από τη μαγειρική, ήθελε όμως να μιλούν όλοι για τις γευστικές της δημιουργίες, οπότε αποφάσισε να μοιραστεί διάφορες συνταγές που ανακάλυπτε ή που επινοούσε η ίδια με περισσότερο κόσμο.
Κι εκεί έρχεται η πρώτη επαφή της με το διαδίκτυο και το noumerologio.com, το 2009, ένα site με θέματα τηλεόρασης και επικαιρότητας που ήθελε συνταγές μαγειρικής και χαρούμενα κείμενα με θέματα διατροφής. Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της, τα οποία όμως εμπλούτιζε με προσωπικές εμπειρίες και απόψεις που αφορούσαν τα συγκεκριμένα πιάτα κι έτσι καθιέρωσε ένα στυλ γραφής το οποίο διατηρεί ακόμα και σήμερα και δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα το εκάστοτε φαγητό και να το αγαπήσει περισσότερο. Λίγους μήνες αργότερα, ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα eating around. Όλα ήρθαν φυσικά, χωρίς πολλή σκέψη για την ονομασία και το περιεχόμενο. Μπήκε σε έναν τελείως ξένο κόσμο για εκείνη αλλά τόσο γοητευτικό παράλληλα: τη μπλογκόσφαιρα! Μέχρι σήμερα διατηρεί το προσωπικό της blog και μέσα από αυτό έχει κερδίσει πολλές γευστικές εμπειρίες/φιλίες/συνεργασίες.

Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, αλλά δεν μένει μόνο στη γραφή. Κατά καιρούς αναλαμβάνει το μενού σε μικρά πάρτι και συγκεντρώσεις με διάφορες νοστιμιές που η ίδια ετοιμάζει στον προσωπικό της χώρο, αποσπώντας μέχρι τώρα τις καλύτερες κριτικές. Είναι μια πρόκληση για εκείνη που φέρνει ένα γενναίο αίσθημα ικανοποίησης! Και οι νόστιμες εμπειρίες δεν σταματούν εδώ…

Τον Ιανουάριο του 2013 δέχεται πρόταση από τη γνωστή πλέον τηλεοπτική εκπομπή του SKAI, JOY για να συμμετάσχει με μικρά βιντεάκια μαγειρικής, την οποία φυσικά δέχεται με μεγάλη χαρά! Της δίνεται η ευκαιρία να κάνει περισσότερο γνωστό το αγαπημένο της eating around, αλλά και να μοιραστεί με ένα διαφορετικό κοινό τις συνταγές που ίδια ανακαλύπτει και πάντοτε «πειράζει», χαρίζοντας το δικό της, μοναδικό στίγμα! Οι συνταγές της πάντοτε είναι απλές, σχεδόν παραδοσιακές και μαμαδίστικες, αλλά σε όλες θα βρείτε μια τσαχπινιά που τη χαρακτηρίζει, κάτι το διαφορετικό και το αναπάντεχα νόστιμο! Μότο της: τις νοστιμιές αξίζει να τις μοιράζεσαι, γι ’αυτό και καθημερινά ενημερώνει τους αναγνώστες της μέσα από τις σελίδες της για ό, τι καλό συναντά και δοκιμάζει!

facebookmail

Διαβάστε όλα τα άρθρα της Εμμανουέλας Κόκκαλη