Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Bonbon, σαν από ταινία…, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Bonbon, σαν από ταινία…, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Μάι 19,2015 0 Σχόλια

Μια creperie, μια νέα εκκεντρική ιδέα, στον πεζόδρομο της Δράκου, στο Κουκάκι.
Ένας χώρος ρομαντικός και σοφιστικέ, γεμάτος εκπλήξεις! Σε ροζ-άσπρο και nude αποχρώσεις, σε καλεί να μπεις μέσα και να δοκιμάσεις τα συγκλονιστικά cupcakes με τη ρευστή σοκολάτα στο μέσον, τα εύγευστα μπισκότα με την αγαπημένη ζαχαρόπαστα αλλά και τα βάζα που περιέχουν όλα τα υλικά αλλά και τη συνταγή για να φτιάξεις μόνος στο σπίτι το πιο νόστιμο κέικ!

κρεπερι1

Όμως το bonbon, κρύβει κι έναν κόσμο αισθήσεων και γεύσεων, τις γλυκές και αλμυρές κρέπες. Ένα μοναδικό concept με αγνά υλικά, φίνες γεύσεις και καταπληκτική παρουσίαση.

… όπως οι αλμυρές κρέπες για το πρωί, “english breakfast” με φασόλια, σάλτσα ντομάτας, αβγό τηγανητό και μπέικον, “spanish tortilla de papas” με πατάτες, κρεμμύδια, πιπεριές, μαϊντανό, γάλα και καυτερά λουκάνικα, αλλά και οι γλυκές κρέπες για πρωινό, όπως η “tutti frutti and honey” με φρέσκα φρούτα εποχής μαριναρισμένα σε μέλι και φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης και η “strudel” με γέμιση από ψητά μήλα, σταφίδες και καρύδια!

Για το μεσημέρι, η φανταστική “blue cheece cream and pears” με κρέμα ροκφόρ και αχλάδια σοτέ ή η “china” με κοτόπουλο, sweat and sour cream, καλαμπόκι και φύτρες φασολιών αλλά και οι
diner crepes όπως η “italian nord” με κατσικίσιο τυρί, φρέσκο σπανάκι σοτέ και μανιτάρια, η “Ευρυτανία-Μέτσοβο” με prosciutto Ελληνικό Ευρυτανίας, τυρί Μετσοβόνε και ρόκα και οι ακόμα πιο φανταστικές “Danish” με αλεύρι από παντζάρι, καπνιστό σολομό, κρέμα με άνηθο και τυρί Φιλαδέλφεια, φρέσκο σπανάκι σοτέ και φρέσκο κρεμμυδάκι και η “greek saganaki” με αλεύρι από μελάνι σουπιάς, γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας με ούζο και φέτα.

Για μετά το φαγητό υπάρχουν οι dessert crepes, όπως η “marron” με κάστανο γλασέ, καρύδια και μους πικρής σοκολάτας ή η “porto bianco” με μους από λευκή σοκολάτα και γιαούρτι με φέτες πορτοκαλιού και η ιδιαίτερη “του κουταλιού” με σπιτική μαρμελάδα της αρεσκείας σας, που συνδυάζεται με κρέμα από καϊμάκι βουβαλιού, παγωτό ή γιαούρτι στραγγιστό και πολλές-πολλές άλλες, γλυκές ή αλμυρές!

Και μέσα σε αυτή την πανδαισία γεύσεων και εικόνων, έρχεται να προστεθεί η σπιτική λεμονάδα, η σπιτική γκαζόζα αλλά και τα απίθανα κοκτέηλς, από το απόγευμα και μετά που, μπορεί να περιέχουν αλκοόλ αλλά παραπέμπουν σε ανάλαφρα νεανικά πάρτυ, όπως στις αμερικάνικες ταινίες, σε καταπληκτικά σπίτια στην εξοχή των Hamptons, κάποια ανοιξιάτικα απογεύματα, φορώντας cocktail φορέματα και λευκά βαμβακερά πουκάμισα!

κρεπερι2

Το “Sailor moon” με λευκό κρασί, ξινόμηλο και σπιτικό σιρόπι βανίλιας Μαδαγασκάρης, το “Pour de fleur” με μαστίχα Χίου, τριαντάφυλλο, φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και βιολέτες, το οποίο γαρνίρεται με καραμέλες charleston, το “kinky lollipop” με vodka, καραμέλα και φρέσκο πορτοκάλι, το οποίο γαρνίρεται με γλυφιτζούρι και popping candy, το “monkey b” με λικέρ πικραμύγδαλου, σιρόπι τσιχλόφουσκας και μπανάνα, το “mrs yin” με sabuca, λικέρ βιολέττας, philadelphia cheece και μαρμελάδα μύρτιλλο, το “mr yang” με gin, εξωτικό λικέρ lychee και σπιτικό σιρόπι ginger, το οποίο σερβίρεται με γλυκό κουταλιού βύσσινο και πολλά άλλα που δε βάζει το μυαλό σας!…
Το Bonbon ειναι η νέα ιδεα, η νέα εποχή της κρέπας, η gourmet εκδοχη του »κρέπα and more»…!

Bonbon
Δράκου 12 κ Δημητρακοπούλου/Κουκάκι
τηλ 2130367123
ανοιχτό από 9.00πμ έως 1.00
όλη την εβδομάδα
Στάση Μετρό/Τραμ “Συγγρού-Φιξ”
Dog, Cats and All Pets FRIENDLY!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+