Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » εκθέσεις » Bασιλόπιτα – υπερπαραγωγή! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Bασιλόπιτα – υπερπαραγωγή! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιαν 03,2015 0 Σχόλια

Η δική μου βασιλόπιτα φέτος, είναι λίγο »φορτωμένη». Με μαστίχα, λεμόνι, πλούσια κρέμα τυριού, χρωματιστά μπιχλιμπίδια και όνειρα για ένα παθιάρικο 2015!

flust.gr

Το »15» είναι γραμμένο με cranberries, εντελώς συμβολικά. Γιατί τα cranberries είναι μια πεντανόστιμη υπερτροφή και έτσι θέλω να είναι και η χρονιά μου. Υπερχρονιά με όλα τα καλά! Με πίστη στον εαυτό μου ότι μπορώ να καταφέρω πολλά, με έμπνευση και δημιουργικότητα, με όνειρα και ελπίδες!

Η δική μου βασιλόπιτα φέτος, αποτελείται από δύο αφράτα κομμάτια κέικ με λικέρ μαστίχας και ξύσμα λεμονιού που ενώνονται στη μέση με μια πλούσια κρέμα τυριού με τα ίδια αρώματα. Τα κάλυψα τρυφερά με την ίδια κρέμα και τα στόλισα με χρώματα! Η δική μου βασιλόπιτα φέτος, δεν έχει φλουρί, ξέχασα να βάλω. Και αφού καλυφθεί με την κρέμα, δεν μπορεί να σηκωθεί για να μπει από κάτω το φλουρί. Οπότε τη βάφτισα »πρωτοχρονιάτικο κέικ».

Η δική μου βασιλόπιτα φέτος, μπορεί να γίνει και δική σου. Αν ακολουθήσεις την γλυκιά μου συνταγή! Εσύ απλά, βάλε το φλουρί!

 

Κέικ μαστίχα – λεμόνι με κρέμα τυριού

Υλικά για κέικ διαμέτρου 23 εκ.

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. σούπας baking powder

150ml λικέρ μαστίχας skinos

1 αβγό

150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

150γρ βιτάμ λιωμένο

1 πρέζα αλάτι

ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

Για το σιρόπι:

200ml νερό

150γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

χυμό από μισό λεμόνι

1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας

Για την κρέμα:

500γρ. τυρί φιλαδέλφεια

100ml λικέρ μαστίχας

150γρ. άχνη ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

1898095_636644866372013_668108538_n

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας παράλληλα με μίξερ χειρός στην χαμηλή ταχύτητα ή έναν αβγοδάρτη. Αδειάζουμε τον χυλό σε 2 ίδια στρογγυλά ταψάκια, τα οποία θα ψήσουμε ταυτόχρονα. Φροντίστε να είναι καλά τα ταψάκια για να ξεφορμάρεται εύκολα το κέικ ή βουτυρώστε και αλευρώστε τα καλά. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς, στον αέρα, αφού προθερμάνετε καλά τον φούρνο, για περίπου 40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν αρκετά, πριν ξεφορμάρετε. Και αφήστε να κρυώσουν εντελώς, πριν τα σιροπιάσετε και τα καλύψετε με την κρέμα.

Για το σιρόπι, βράστε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Κάντε με το πιρούνι τρυπούλες πάνω στα κέικ και σιροπιάστε όσο είναι καυτό το σιρόπι.

Για την κρέμα, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να γίνει αφράτη. Σε μια ρηχή πιατέλα, βάλτε το ένα κομμάτι κέικ, απλώστε επάνω του μια γενναία στρώση από την κρέμα, καλύψτε με το άλλο κομμάτι κέικ και με μια σπάτουλα σιλικόνης, απλώστε την υπόλοιπη κρέμα, έτσι ώστε να καλύψει εντελώς τα κέικ. Στολίστε με ό,τι θέλετε εσείς και απολαύστε ακόμα και την επόμενη μέρα. Αρκεί να φυλάξετε την βασιλόπιτα στο ψυγείο, καλυμμένη με αλουμινόχαρτο.

Καλή χρονιά με νοστιμιά, χαρές και επιτυχίες!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Ετικέτες

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+