Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Όλη η Ελλάδα σε ένα πιάτο, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Όλη η Ελλάδα σε ένα πιάτο, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιουν 24,2014 0 Σχόλια

flust.gr-γεύσεις

Μου έφεραν δώρο τις προάλλες ένα πολύ κομψό σακουλάκι με μικρόσπερμα ρεβύθια από την Καστοριά, τα «Άροσις». Μπορείτε να ψάξετε στο arosis.gr όλες τις νοστιμιές τους, έχουν μεγάλη ποικιλία. Τα ρεβύθια τα λατρεύω, είναι τα μόνα όσπρια που αγαπώ τόσο πολύ και θέλω να τα απολαμβάνω συχνά σε διάφορες εκδοχές. Λόγω καλοκαιριού και ζέστης, προτίμησα αυτή τη φορά να τα κάνω λεμονάτα αλλά δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να προσθέσω τα αγαπημένα μου λουκάνικα με μυρωδικά της Κρήτης από Creta Farms. Όλα τα όσπρια ταιριάζουν υπέροχα με το κρέας, από το ελαφρύ κοτόπουλο μέχρι το χωριάτικο λουκάνικο με έντονη πικάντικη γεύση.

Θυμήθηκα, λοιπόν, να μουλιάσω τα ρεβύθια αποβραδίς, κάτι που ξεχνάω συνέχεια, γι’αυτό κι έχει αναβληθεί πολλές φορές αυτό το φαγητό. Τα άφησα όλη νύχτα σε μπόλικο νερό με 1 κουτ. σούπας σόδα. Το πρωί τα ξέπλυνα πολύ καλά και τα άφησα στο καθαρό νερό μέχρι αργά το μεσημέρι. Δεν ξέρω αν έφταιγε το γεγονός ότι έκανα καλό μούλιασμα ή αν είναι η συγκεκριμένη ποικιλία ρεβυθιού τέτοια, πάντως για πρώτη φορά έβρασαν πάρα πολύ εύκολα και πιο γρήγορα από άλλες.

Τα έβρασα στην κατσαρόλα μόνο με νερό και όταν μαλάκωσαν, περίπου στα 45′, τα μετέφερα σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, μαζί με λίγο από το νεράκι βρασίματος, τα λουκάνικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες, 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη σε φετούλες, αλάτι, πιπέρι και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακάτεψα καλά και περιέχυσα με μουστάρδα χτυπημένη με χυμό από 1,5 λεμόνι, ελαιόλαδο Άριστον από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, αρωματισμένο με λεμόνι και λίγο κάρυ. Πρόσθεσα και λίγο ακόμα νεράκι, ώστε να σκεπαστεί καλά το φαγητό και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ακόμα 45′, μέχρι να χυλώσει η σαλτσούλα, να μαλακώσουν εντελώς τα ρεβύθια και να ψηθεί καλά το λουκάνικο.

Ναι, ήταν ένα συγκλονιστικό πιάτο και παραδόξως, ελαφρύ. Μην τα φοβάστε τα όσπρια το καλοκαίρι, μπορούν να φαγωθούν και σε θερμοκρασία δωματίου, είναι χορταστικά και δυναμωτικά. Εκτός από τη γεύση, συγκλονιστικό ήταν και το γεγονός ότι μοσχοβόλαγε Ελλάδα. Μια νόστιμη, δυνατή Ελλάδα.

flust.gr-γεύσεις

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+