Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Χοιρινό μυρωδάτο στη λαδόκολλα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Χοιρινό μυρωδάτο στη λαδόκολλα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Φεβ 06,2015 0 Σχόλια

Γύρισα εχθές σπίτι μετά από 8ωρο γύρισμα, δηλαδή μετά από τόσες ώρες μέσα σε φαγητά και μαγειρικές και μαγείρεψα ξανά! Γιατί όταν σου ζητάει ο άνθρωπός σου να του φτιάξεις το ωραίο το σωστό το πρόστυχο το χοιρινό στη λαδόκολλα και παίρνει κι αυτό το ερωτιάρικο το βλέμμα, δε γίνεται να του το αρνηθείς.

Εγώ ήθελα να το κάνω με λεμόνι και μουστάρδα αλλά εκείνος έδωσε την ιδέα της ντομάτας. Οπότε, άλλαξαν τα πλάνα μου. Στα κόκκινα αυτή τη φορά το χοιρινό και με ένα κάρο μυρωδιές. Ας είναι καλά τα αρωματικά ελαιόλαδα Άριστον που με καλύπτουν πάντα, όταν λείπουν βασικά πράγματα από το σπίτι. Αυτά και τα μίγματα μπαχαρικών είναι πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Σου λύνουν τα χέρια και δεν έχεις φόβο μήπως ξεχάσεις να βάλεις κάτι, έχεις όλες τις μυρωδιές που θέλεις συγκεντρωμένες.

Πήρα ένα κομμάτι χοιρινό, το ράντισα με ελαιόλαδο σκόρδο και ελαιόλαδο ρίγανη, το πασπάλισα με αλάτι Ιμαλαϊων ανακατεμένο με μυρωδικά που έχω αγοράσει έτοιμο, το έβαλα επάνω 3 κομμάτια βιτάμ και άπλωσα εναλλάξ φέτες ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης. Ξανά ράντισμα με τα ελαιόλαδα, ξανά αλάτι με μίγμα μυρωδικών, τύλιγμα στη λαδόκολλα και ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα κι ένα τέταρτο. Έπειτα, αν το θες λίγο πιο ξεροψημένο, άνοιξε τη λαδόκολλα και βάλτο άλλα 5 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αν κάνεις δίαιτα, απόφυγε το βούτυρο. Αν δεν κάνεις, βάλτου και γραβιέρα από πάνω τα τελευταία λεπτά, να λιώσει.

Αν είσαι μερακλής, δώσε κι εσύ αυτή την ξεχωριστή γεύση στο χοιρινό σου, την αξίζει(ς)!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Ετικέτες

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+