Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Χειροποίητα ζυμαρικά με καλή παρέα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Χειροποίητα ζυμαρικά με καλή παρέα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιουλ 01,2013 0 Σχόλια

Ένα μάθημα μαγειρικής είναι κάτι σαν group therapy, σαν συνεδρία ψυχοθεραπείας, ειδικά αν ο σεφ που έχεις απέναντί σου, έχει την ικανότητα να βγάζει όλο το ταλέντο από μέσα σου και όλη την ενέργεια που καμιά φορά καταπιέζεις και δεν εκδηλώνεις, λόγω επαγγέλματος ή γενικά απαιτητικού τρόπου ζωής. Δεν χρειάζεται να θες να γίνεις μάγειρας για να παρακολουθήσεις ένα μάθημα μαγειρικής. Αρκεί να έχεις μέσα σου αγάπη γι” αυτή την τέχνη και όρεξη να μάθεις. Μπορεί να είσαι μαμά και να θες ιδέες για όμορφα γλυκάκια για ένα παιδικό πάρτυ ή εργένης που ψάχνει να βρει τρόπους να εντυπωσιάσει τη νέα του αγαπημένη!

Εγώ είμαι απλώς μια food blogger που λατρεύει τη μαγειρική! Μου αρέσει η ερασιτεχνική προσέγγιση μου και η απλότητα των πιάτων μου, όμως πάντα με γοήτευε η ορολογία των σεφ και ο τρόπος που χειρίζονται τα μαχαίρια! Α, και το πόσο εύκολα κουμαντάρουν ένα σκληρό ζυμάρι. Και γενικά, πόσο απλά αποδίδουν τεχνικές που για κάποιους φαίνονται βουνό! Για μια ακόμα φορά θα πω δημόσια πόσο τυχερή νιώθω που στο δρόμο μου έρχονται συχνά σημαντικοί άνθρωποι που έχουν κάτι να μου μάθουν και πολλά όμορφα να μοιραστούν! Έτσι κατά τύχη λοιπόν, έπεσα πάνω σε μια ανάρτηση της σελίδας Mathimata Mageirikis Gr που αναφερόταν σε δωρεάν θέσεις σε μαθήματα μαγειρικής για food bloggers και φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία! Επικοινώνησα αμέσως με την κα Καραποστόλη, υπεύθυνη της Food Issues, όπου γίνονται τα συγκεκριμένα μαθήματα και έκλεισα τη θέση μου για το μάθημα χειροποίητων ζυμαρικών με τον σεφ Γιώργο Γαλλή.

389519_310917272263411_1253194500_n

Φυσικά να πω, ότι η συγκεκριμένη κίνηση εκ μέρους της Food Issues είναι πραγματικά άξια λόγου γιατί δεν δίνουν συχνά οι σχολές μαγειρικής σημασία σε food bloggers ούτε όλοι οι σεφ έχουν σε εκτίμηση το δικό μας «σινάφι». Δεν μου αρέσει να γενικεύω όμως, και αυτή η ενέργεια αποδεικνύει ότι κάποιοι εκτιμούν τον κόπο μας και θαυμάζουν τη «δουλειά» μας και χαίρονται που μοιραζόμαστε την αγάπη μας για τη μαγειρική με τον πολύ κόσμο κι όχι με πελάτες.

Βέβαια, ο χώρος στον οποίο γίνονται τα σεμινάρια δεν μοιάζει με σχολή, αλλά με κουζίνα σπιτιού! Επικρατεί μια πολύ χαλαρή, φιλική ατμόσφαιρα με πολλά χαμόγελα από όλο το team και προθυμία να σε εξυπηρετήσουν και να απαντήσουν σε κάθε σου απορία. Φτιάξαμε δύο διαφορετικές ζύμες για ζυμαρικά σε σπαγγέτι, ταλιατέλες και ραβιόλι, απλά αλλά και χρωματιστά με σπανάκι και πιπεριές καθώς και σάλτσα από φρέσκες ντομάτες με δύο διαφορετικές τεχνικές. Σημειώσεις δεν κατάφερα να κρατήσω γιατί το μάθημα ήταν διαδραστικό. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αγόρευση του σεφ με στόμφο και μεγάλα λόγια! Είχε πιο πολύ τη μορφή μιας χαλαρής αλλά δημιουργικής συνάντησης με καφέ και ανταλλαγή απόψεων! Και πολλές υπέροχες μυρωδιές…

Ετοιμάσαμε σάλτσα με 2 διαφορετικούς τρόπους. Μπλανσάραμε τις πρώτες ντομάτες, τις ζεματίσαμε δηλαδή για λίγα λεπτά σε καυτό νερό, ώστε να ξεφλουδίζονται εύκολα, αφαιρέσαμε τα κοτσάνια τους, τις κόψαμε σε κονκασέ και τις βάλαμε να βράσουν με ελαιόλαδο και μυρωδικά, πράγμα που παίρνει αρκετή ώρα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ενώ με τη δεύτερη τεχνική, κερδίζεις λίγο χρόνο και έχεις ένα αποτέλεσμα λίγο πιο….καπνιστό θα έλεγα. Βάζεις όλα τα υλικά που θα χρειαστείς για τη σάλτσα σου με τις ντομάτες χοντροκομμένες σε μια κατσαρόλα, την οποία βάζεις στον φούρνο, στους 190 βαθμούς, μέχρι να ξεροψηθούν οι ντομάτες και να μαλακώσουν εντελώς. Μετά μεταφέρεις τη σάλτσα σου στην εστία για να πάρει 1-2 βράσεις και να δέσει και είναι έτοιμη.

IMG_7486

Μια τεχνική που λάτρεψα και είναι άξια αναφοράς, είναι το αρωματισμένο ελαιόλαδο που βγάλαμε από το πολύ τσιγάρισμα των κρεμμυδιών. Βάλτε σε ένα φαρδύ τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο και πολλά κρεμμύδια, αφήστε τα να πάρουν το χρώμα της φωτογραφίας, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν και μετά σουρώστε το μίγμα σας και κρατήστε το καθαρό, μυρωδάτο ελαιόλαδο, το οποίο θα προσθέσετε στη σάλτσα ντομάτας. Έτσι η σάλτσα σας θα έχει το άρωμα του κρεμμυδιού, αλλά δεν θα το νιώθετε στο μάσημα, κάτι που για κάποιους είναι ενοχλητικό! Με την πούλπα πιπεριάς, χρωματίσαμε τα ζυμαρικά μας και δώσαμε εντυπωσιακή όψη αλλά και άρωμα! Βάλτε τις πιπεριές στο γκριλ για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν το χρώμα που βλέπετε, μετά αφήστε τις για λίγο σε μια σακούλα τροφίμων, ώστε να ξεφλουδίζονται εύκολα κι έπειτα με ένα μαχαίρι αφαιρέστε φλούδα και σπόρους. Κρατήστε την ψίχα για να τη ρίξετε μαζί με το σιμιγδάλι, το αλεύρι και λίγο ελαιόλαδο στο θερμομίξ, ώστε να βγάλετε ένα υπέροχο ζυμάρι. Με το σπανάκι χρωματίσαμε ένα άλλο ζυμάρι για να φτιάξουμε ραβιόλι γεμιστό με ανθότυρο και βασιλικό! Κανονικά, τα πράσινα ζυμαρικά χρωματίζονται με τσουκνίδα.

clip_image001

Για τα χειροποίητα ζυμαρικά θα χρειαστείτε μια μακαρονομηχανή, η οποία δεν χρειάζεται να σας κοστίσει πολύ ακριβά, υπάρχουν στο εμπόριο ακόμα και με 20€. Περνάμε το ζυμάρι αρκετές φορές από τη μηχανή, διπλωμένο, μέχρι να γίνει πολύ λεπτό και μετά αλλάζουμε θέση και κόβουμε τα ζυμαρικά μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε!Πάντα βάζουμε μπόλικο αλευράκι, αφού κόψουμε τα ζυμαρικά, για να μην κολλάνε μεταξύ τους. Αφού τα κόψουμε και τα γεμίσουμε, στην περίπτωση του ραβιόλι, τα μαγειρεύουμε αμέσως ή τα φυλάμε σε σακούλα τροφίμων απευθείας στην κατάψυξη για να τα βγάλουμε και να τα μαγειρέψουμε όποια στιγμή το θελήσουμε, χωρίς να τα αποψύξουμε πριν. Γεμίζουμε τα ραβιόλι, αφού πρώτα αλείψουμε την επιφάνειά τους με αβγό. Φροντίζουμε όταν τα κλείσουμε να τα πατήσουμε ελαφρώς με τα δάχτυλα στις ακρούλες για να μην ανοίξουν στο βράσιμο.Από την παραγωγή στην κατανάλωση! Ο σεφ μάς ετοίμασε όμορφα τα πακετάκια μας και φυσικά, δεν μπόρεσα να αντισταθώ όταν επέστρεψα σπίτι. Τα φρέσκα ζυμαρικά ήταν βάλσαμο, η σαλτσούλα σκέτο ποίημα και σε κάθε μπουκιά ένιωθα ακόμα πιο τυχερή!!

**Αν είστε food blogger και θέλετε να ζήσετε μια ανάλογη εμπειρία, επικοινωνήστε με τα Mathimata Mageirikis μέσω facebook ή στο τηλέφωνο 210 9882378. Νομίζω οι θέσεις είναι περιορισμένες γενικότερα, όμως δεν χάνετε κάτι να προσπαθήσετε. Αν πάλι είστε αναγνώστης, να ξέρετε ότι το κόστος των σεμιναρίων είναι ιδιαίτερα χαμηλό και συνεχώς βγαίνουν προσφορές με ακόμα πιο μειωμένες τιμές, όμως καλύτερα να επικοινωνήσετε με την κα Καραποστόλη στο παραπάνω τηλέφωνο για να πάρετε ό, τι πληροφορία θέλετε. Υπάρχουν ξεχωριστές τιμές ακόμη και για κατόχους κάρτας ανεργίας. Μπορείτε να κάνετε και like στη σελίδα τους στο facebook γιατί κληρώνουν συνεχώς θέσεις σε διάφορα σεμινάρια και ανεβάζουν απολαυστικές φωτογραφίες που σου φτιάχνουν τη μέρα!
***Ο κος Γαλλής είναι σπουδαίος σεφ με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, μεγάλη εμπειρία σε χώρους εστίασης και διδασκαλίας, μεταδοτικότητα και φιλική διάθεση. Αγαπάει πολύ τη μαγειρική αλλά δηλώνει ερωτευμένος με τη ζαχαροπλαστική, η οποία μπορεί να τον παρασύρει στα εδάφη της για ώρες ολόκληρες!

Το πιάτο μας με χειροποίητα ζυμαρικά!

Το πιάτο μας με χειροποίητα ζυμαρικά!

Ο σεφ Γιώργος Γαλλής

Ο σεφ Γιώργος Γαλλής

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+