Φλώρα Χατζημανώλη

flora1

Γεννήθηκε μεγάλωσε ζει και εργάζεται (ιδιωτικά) στη Ρόδο. Σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών και αργότερα ειδικεύτηκε στο Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας, το οποίο υποστηρίζει πως δεν είναι τόσο τα γεγονότα που μας ταράζουν στη ζωή μας, όσο οι σκέψεις μας που γεννιούνται από αυτά τα γεγονότα (Επίκτητος).

Στην κλινική της πράξη, βέβαια, επιλέγει τη σύνθεση των Μοντέλων Θεραπείας μεταξύ τους, μιας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επιμόρφωσης κι άλλων κατευθύνσεων (Συστημική Θεραπεία, Θεραπεία Gestalt και Θεραπείες Μέσω Τέχνης: παιγνιοθεραπεία, δραματοθεραπεία). Η ελευθερία αυτή της προσφέρει τη δυνατότητα να εξατομικεύει τη διαδικασία της συμβουλευτικής- ψυχοθεραπείας στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε «πελάτη»- συνεργάτη της.

Εξάλλου, θεωρεί πως η διαδικασία της ψυχοθεραπείας- συμβουλευτικής είναι ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας και μια ουσιαστική συνάντηση δύο ή περισσότερων ανθρώπων. Ο θεραπευτής δεν είναι «ειδικός» με την έννοια της «αυθεντίας» αλλά απλά ένας σύνοδοιπόρος που προσφέρει τη δική του ματιά και διευκολύνει το εκάστοτε άτομο να βρει τη δική του αλήθεια και το δικό του νόημα στο μονοπάτι της ζωής του.

Η διευκόλυνση αυτή είναι και ένας στόχος των κειμένων της. Ο άλλος στόχος είναι η κατάθεση του εαυτού της και το μοίρασμα των σκέψεων, των προβληματισμών και των συναισθημάτων. Ας μην πούμε τίποτε άλλο και ας αφήσουμε τα κείμενα της να μιλήσουν για εκείνη και ας συν-ταξιδέψουμε στον κόσμο της πένας…

Περισσότερα και στην προσωπική της ιστοσελίδα exelixi-psychotherapeia.blogspot.gr