Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Φασόλια ή αλλιώς λόπια από τη Ρόδο

Φασόλια ή αλλιώς λόπια από τη Ρόδο

editor Οκτ 20,2015 0 Σχόλια

Στη Ρόδο τα ξερά φασόλια τα λένε λόπια. Για την ακρίβεια στο χωριό Κατταβιά στη Νότια Ρόδο, υπάρχει μια ιδιαίτερη ποικιλία ξερού φασολιού που οι ντόπιοι την ονομάζουν λόπι. Στα πλαίσια της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα «Πιστοποίηση του Λοπιού σε προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης». Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και η προβολή τους αλλά και η υποστήριξη των τοπικών παραγωγών αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Ν.Α τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος.

12168055_10205188978579928_1775365301_n

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι προτεραιότητες του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Προβολής και Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Δωδεκανήσου από την Προϊσταμένη κ. Τάνια Ρούσσου, ενώ συζητήθηκε επίσης η ιστορική καταγωγή, η διατροφική αξία των οσπρίων και ειδικά του «Λοπιού», όπως και οι συνδυασμοί του με άλλα τρόφιμα από την Διατροφολόγο κ. Σουζάνα Ιωακειμίδου. Για τις ιδιαίτερες μεθόδους καλλιέργειας του «Λοπιού της Κατταβιάς» και τις καλλιεργητικές του φροντίδες, μίλησε ο Τεχνολόγος Γεωπονίας κ. Γιάννης Ελενίτσας. Την ημερίδα έκλεισε ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου κ. Νίκος Χριστοφόρου, για τις παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές παρασκευής του «Λοπιού» και για την είσοδό του στην καθημερινή κουζίνα της νοικοκυράς. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Δημοσιογράφος-Συγγραφέας Γεύσης και Οίνου κυρία Νίκη Μηταρέα.

Το Περιφερειακό Φυτώριο  για μία ακόμη φορά είχε δυναμική  παρουσία στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον κ. Νίκο Ρένεση να φυτεύει παρέα με τους μικρούς μας φίλους «Λόπια» σε γλαστράκια και να δίνει συμβουλές περιποίησης του φυτού στα παιδιά.

12167788_10205188981940012_1570819048_n

Ποικιλία εδεσμάτων προσφέρθηκε από τους κατοίκους της Κατταβιάς και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ γεύσης από την Αθήνα.

editor

editor

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, με θετική διάθεση, σκοπός μας είναι η έμπνευση όπως επίσης και η προβολή της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας.
editor

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Το προφίλ της εβδομάδας 22 έως 28 Μαΐου 2017, από τον Πέρρη Κρητικό

    flust αστρολογικές προβλέψεις
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+