Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » επιλογές » Υoga thinking για μία νέα, υπέροχη, ξεχωριστή χρονιά! της Άννας Σαρούκου

Υoga thinking για μία νέα, υπέροχη, ξεχωριστή χρονιά! της Άννας Σαρούκου

'Αννα Σαρούκου Ιαν 04,2017 0 Σχόλια

Πρώτη Δευτέρα του χρόνου και είναι μία πολύ καλή στιγμή για να μοιραστούμε χαμόγελα, να θέσουμε νέους, αισιόδοξους στόχους και να δούμε με ανανεωμένη ματιά τις επιλογές μας, αλλά και όλον τον κόσμο που μας περιβάλλει.

solyoga

Όπως κι αν κύλησε το 2016 θυμόμαστε πάντοτε να είμαστε γεμάτοι ευγνωμοσύνη και αγάπη για κάθε τι που μας επιφύλαξε το περασμένο έτος. Ακόμα και οι δυσκολότερες στιγμές έχουν ένα θετικό μήνυμα. Μας εφοδιάζουν με πολύτιμη γνώση και εμπειρίες που αν τις υποδεχτούμε με δεκτικότητα θα μας οδηγήσουν οπωσδήποτε σε ένα φωτεινότερο μονοπάτι.

Ας αγκαλιάσουμε τη χρόνια με όλη μας την αισιοδοξία, ας την δούμε σαν μία νέα περιπέτεια που απλώνεται μπροστά μας. Time to explore yoginis!

Ανοίξτε την καρδιά, τα μάτια και όλες τις αισθήσεις! Ας απορροφήσουμε την θετική ενέργεια που υπάρχει γύρω μας, ας δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες αρχικά για εμάς τους ίδιους και έπειτα ας αφήσουμε αυτήν τη φυσική χαρά που πηγάζει από μέσα μας να σκορπιστεί και έξω από εμάς.
Πέρα από το όμορφο και υγιές σώμα που μπορεί να μας προσφέρει η ενασχόληση μας με τη yoga, μας διδάσκει να φροντίζουμε τον εαυτό μας, να χαλαρώνουμε το νου, τις σκέψεις και να ανακαλύπτουμε σε κάθε τι την όμορφη και λαμπερή πτυχή του. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να νιώσουμε αυτήν την ελευθερία και το wellbeing που προσφέρει απλόχερα η yoga σε ολόκληρη την ύπαρξη μας.

Ας βάλουμε έναν απλό στόχο για το 2017. Ας υποσχεθούμε στον εαυτό μας πως κάθε μέρα που θα ανοίγουμε τα μάτια μας, προτού κάνουμε την παραμικρή κίνηση θα σχηματίζουμε ένα ειλικρινές χαμόγελο στα χείλη μας γνωρίζοντας πως όλα θα πάνε καλά σήμερα και πως αναμφισβήτητα θα είναι μία όμορφη μέρα. Συμβαίνουν φυσικά και τα απρόοπτα και οι λεγόμενες αναποδιές, αλλά ας είναι. Σίγουρα θα έχουμε την καλύτερη δυνατή διάθεση για να τα διαχειριστούμε αναλόγως.

Yoga feels good σε όοοτι και αν κάνουμε, μας βελτιώνει σε κάθε επίπεδο. Επομένως πρώτη Δευτέρα του μήνα και σίγουρα μπορούμε να βρεθούμε ακόμα και για 15 λεπτά επάνω στο αγαπημένο μας yoga mat. Κι ας κάνουμε το απλούστερο, ας κλείσουμε τα μάτια κι ας αναπνεύσουμε βαθιά, ας συνδεθούμε με τον εαυτό μας, ας του αφιερώσουμε αυτές τις λίγες στιγμές ηρεμίας. Είναι βέβαιο πως αμέσως μετά θα νιώθουμε καλύτερα. Δεν υπάρχουν μυστικά, μονάχα η κατάδική μας απόφαση πως αυτή η χρονιά, αυτό το νέο ξεκίνημα θα είναι για εμάς το καλύτερο δυνατό. Μοιραστείτε αυτήν την αισιοδοξία με τους δικούς σας ανθρώπους, αφήστε τους να νιώσουν αυτό το μοναδικό συναίσθημα, την βεβαιότητα πως κάθε όμορφο που υπάρχει στη ζωή μας ξεκινάει από εμάς τους ίδιους!

Καλή χρονιά!

Namaste ~ σκορπίστε αγάπη ~ αγκαλιές ~ χαμόγελα!

Άννα Σαρούκου ~ Sol Yoga Athens

'Αννα Σαρούκου

'Αννα Σαρούκου

Hatha Yoga RYT 200h & Kids Yoga Instructor ~ Module I at Sol Yoga Athens
H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
'Αννα Σαρούκου

Ετικέτες

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
Google+