Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » επιλογές » Υοga soundtrack για μία χαλαρή εβδομάδα, της Άννας Σαρούκου

Υοga soundtrack για μία χαλαρή εβδομάδα, της Άννας Σαρούκου

'Αννα Σαρούκου Δεκ 13,2016 0 Σχόλια

Για μία ακόμα φορά ξημέρωσε Δευτέρα και ίσως ορισμένοι νιώθουν πως αυτό το σαββατοκύριακο δεν ήταν αρκετό για να ξεκουραστούν και να ανεφοδιαστούν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά για την εβδομάδα που έχει ήδη ξεκινήσει. Φυσικά, αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά το σίγουρο είναι πως ο χρόνος δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω, οπότε let’s get flow!

yoga

Όπως και να ‘χει οι Δευτέρες έχουν, συχνά, το ταλέντο να βρίσκουν τον περισσότερο κόσμο απροετοίμαστο… Αν αυτή είναι η δική μας σειρά για να βιώσουμε αυτήν την δυσκολία προσαρμογής στη νέα εβδομάδα, αφήνουμε κάθε σκέψη ή την όποια κούραση να κυλήσει και να μετατραπεί σε ένα κίνητρο το οποίο θα μας ωθήσει στο να φτιάξουμε ένα δημιουργικό και ευχάριστο πρόγραμμα για όλη την εβδομάδα που διανύουμε.

Βάζουμε πρώτα το χαμόγελο μας σε ότι και αν προγραμματίζουμε και στα tip για την κάθε ημέρα εισάγουμε ένα πέρασμα από το αγαπημένο μας yoga mat. Αν νιώθουμε πως θέλουμε να κάνουμε ό,τι πιο χαλαρό και ήρεμο γίνεται αυτές τις τελευταίες μέρες του χρόνου μπορούμε χωρίς κανέναν ενδοιασμό να αφιερώσουμε τις πρακτικές της εβδομάδας στον εαυτό μας και να απολαύσουμε μόνο τη θέση της savasana (τελική χαλάρωση), αναπνέοντας βαθιά και ήρεμα.

H πρακτική της yoga, πέρα από όλα τα άλλα, μας υπενθυμίζει τη σπουδαιότητα της σύνδεσης με τον εαυτό μας. Πρωτίστως, λοιπόν, φροντίζουμε το σώμα και το νου. Εάν το μήνυμα που μας στέλνει ο οργανισμός μας αυτήν την εβδομάδας είναι ηρεμία και χαλάρωση, το δεχόμαστε με μεγάλη χαρά. Ανακαλύπτουμε μία νέα πλευρά του εαυτού μας και αυτό μας γεμίζει σταδιακά με την ενέργεια που ίσως μας λείπει αυτές τις ημέρες.

Αφιερώνοντας λοιπόν ζωτικό χρόνο επάνω στο στρωματάκι μας -από ύπτια κατάκλιση- θα χρειαστούμε κάποιες μουσικές για να συνοδεύσουν αυτές τις σύντομες στιγμές προσωπικής ηρεμίας. Παρακάτω υπάρχει ένα προτεινόμενο τραγούδι για την κάθε ημέρα.
Καλή ακρόαση, καλή πρακτική & καλή μας εβδομάδα! Namaste!

Playlist
Δευτέρα: Ευρυδίκη (ορχηστρικό) – Μάνος Χατζιδάκις
Τρίτη: La Vita e bella – Nicola Piovani
Τετάρτη: Coyita – Gustavo Santaolalla
Πέμπτη: Pluvius Aestivus – Pain of Salvation
Παρασκευή: Kothbiro – Ayub Ogada
Σάββατο: La Valse d’ Amelie – Yann Tiersen
Kυριακή: Moon River – Audrey Hepburn

'Αννα Σαρούκου

'Αννα Σαρούκου

Hatha Yoga RYT 200h & Kids Yoga Instructor ~ Module I at Sol Yoga Athens
H Άννα Σαρούκου γεννήθηκε το 1990 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό και τις παραστατικές τέχνες. Τα τελευταία χρόνια ασκείτε συστηματικά στη yoga, ενώ τον Φλεβάρη του 2015 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Δασκάλων Hatha Yoga RYT 200 (Yoga Alliance) και τον Ιούνιο του 2016 πιστοποιήθηκε ως kids yoga instructor (Flower Kids Yoga - module I). Μέσω της ενασχόλησής της με τη yoga ανακάλυψε πως οι προηγούμενες σπουδές της πάνω στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες μπορούν να συνδυαστούν σε πλήρη αρμονία με την αγάπη, τη μαθητεία και τη διδασκαλία της yoga. Συνεργαζόμενη κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών με εταιρίες και ανεξάρτητους οργανισμούς εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά θεωρεί ότι η πηγή της έμπνευσης και της δημιουργικότητας τόσο σε ένα πλήρες μάθημα yoga, όσο και σε απλές καθημερινές ενασχολήσεις προκύπτει από απλά βλέμματα και ειλικρινή χαμόγελα. Παρακολουθεί όσο συχνότερα μπορεί workshops, μαθήματα και σεμινάρια γύρω από την πρακτική και τη διδασκαλία της yoga, ενώ αναζητά διαρκώς νέες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από αυτό το μονοπάτι. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία, Μέσα & Πολιτισμό στο Πάντειο Παν/μιο, έχει παρακολουθήσει συνέδρια που αφορούν στην εξέλιξη των τεχνών μέσα από τη σύγχρονη εποχή και τα νέα μέσα, ενώ έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και τον ηλεκτρονικό τύπο. Στις κύριες ενασχολήσεις της συνυπάρχουν οι αγάπες για τις πολυπολιτισμικές κουλτούρες, η διαρκώς μετακινούμενη κοινωνία και ο τρόπος που εν τέλει όλα αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται επάνω στο κάθε σώμα… Εκεί εισέρχεται και η yoga ολοκληρώνοντας αυτό το συνεχές ταξίδι…
'Αννα Σαρούκου

Ετικέτες

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
Google+