Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » δράσεις » Το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με τα μπισκότα Παπαδοπούλου

Το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με τα μπισκότα Παπαδοπούλου

editor Φεβ 27,2015 0 Σχόλια

Η εταιρία Παπαδοπούλου πιστή στη δέσμευσή της για την ανάδειξη της αξίας της ισορροπημένης διατροφής και του πρωινού γεύματος, υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά το αφιέρωμα «Φτιάχνω το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό!» σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στόχο έχει την περαιτέρω σφαιρική εκπαίδευση των παιδιών στην αξία της ισορροπημένης διατροφής μέσα από την καλλιέργεια των αισθήσεων, της δημιουργικότητας και του ομαδικού πνεύματος των παιδιών. Αναλαμβάνοντας τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με την εκπαίδευση και τη διατροφή η εταιρία συμβάλλει στην πνευματική αλλά και σωματική αγωγή των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζει επί σειρά ετών τη σημαντική προσπάθεια του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Τα έξι ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του αφιερώματος «Φτιάχνω το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό!» προσφέρουν την ευκαιρία στα παιδιά να εξοικειωθούν με τις πρώτες ύλες, αλλά και να πειραματιστούν με τις αισθήσεις τους. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν τα δικά τους μπισκότα και να μάθουν με έναν ευχάριστο και συναρπαστικό τρόπο για τη σημασία του πρωινού γεύματος και τη διατροφική αξία του μπισκότου.

Σε αυτό το παιχνίδι δημιουργικότητας και αισθήσεων τα αγαπημένα μπισκότα Μιράντα, ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και ΠολυΔημητριακά Μπισκότα Πρωινού αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δίνουν μία ξεχωριστή γεύση.
Συγκεκριμένα τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του αφιερώματος στο πρωινό γεύμα είναι τα εξής:
• «Τα πιο νόστιμα μπισκότα» στο έκθεμα «Κουζίνα»
• «Δημιουργώ το πρωινό μου πιάτο» στο έκθεμα «Σοφίτα»
• «Πρωινές αγορές» στο έκθεμα «Αγορά»
• «Το παιχνίδι των συστατικών» στο έκθεμα «Το Μουσείο ταξιδεύει»
• «Ντύνω το μπισκότο μου» στο έκθεμα «Εργαστήρι»
• «Με ένα καλό πρωινό, χτίζω γερό οργανισμό» στο έκθεμα «Χτίζω και δημιουργώ»

Το αφιέρωμα «Φτιάχνω το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό!» θα πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα 7 & 8 και 14 & 15 Μαρτίου, μεταξύ 10:00 το πρωί και 15:00 μεσημέρι, στο χώρο του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου στην Πλάκα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό. Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε ένα οργανωμένο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ειδικά στα παιδιά και την εκπαίδευση τους.

*Η Ε. Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε, πρωτοπόρος και υπερσύγχρονη βιομηχανία τροφίμων, είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία η οποία εδώ και 93 χρόνια ηγείται της ελληνικής αγοράς των μπισκότων με μεγάλη γκάμα προϊόντων και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμες μάρκες όπως: Πτι Μπερ, Μιράντα, Γεμιστά, Caprice, Cream Crackers, κατέχει ισχυρή θέση στον κλάδο των αρτοσκευασμάτων με προϊόντα όπως Krispies και Χωριάτικες φρυγανιές , τις μπάρες Δημητριακών, Digestive Bars, ενώ το 2013 εισήλθε στον χώρο του συσκευασμένου ψωμιού σε φέτες, Γευση2 και Χωριανό. Στα 4 εργοστάσιά της απασχολεί περισσότερα από 1.200 άτομα ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 40 χώρες. Μετρά δεκάδες βραβεύσεις σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις.

*Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα και είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που επιδιώκει εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Βασικός σκοπός του σωματείου είναι να βοηθήσει όλα τα παιδιά, από την προσχολική τους ηλικία, να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες, οι οποίοι με σεβασμό για την ατομικότητά τους θα αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της ανάγκης να συμβάλλουν στην κοινότητα που ζούνε. Παράλληλα, από το 1994 δημιούργησε το Παιδικό Μουσείο που λειτουργεί με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. To Ελληνικό Παιδικό Μουσείο βρίσκεται στην Πλάκα, Κυδαθηναίων 14.

editor

editor

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, με θετική διάθεση, σκοπός μας είναι η έμπνευση όπως επίσης και η προβολή της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας.
editor

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
Google+