Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Τις νοστιμιές αξίζει να τις μοιραζόμαστε, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Τις νοστιμιές αξίζει να τις μοιραζόμαστε, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Αυγ 01,2014 0 Σχόλια

Είναι τόσο λυπηρό να κρατάμε πράγματα για τον εαυτό μας, να κλεινόμαστε στον μικρό μας κύκλο και να μη μοιραζόμαστε, να μην εκφραζόμαστε, να μην μεταφέρουμε γνώση και εμπειρίες!

flust.gr-γεύσεις

Να, τώρα δεν κρατιέμαι, θέλω να σας πω για τις προάλλες που συνάντησα κάτι λαχταριστά κεράσια στη λαϊκή και τα’ φαγα με τα μάτια μου. Πήρα μπόλικα λοιπόν για να τα φάω και κανονικά! Γίνεται αυτό το ζουμερό, παθιάρικο φρούτο να μην σε εμπνεύσει; Ναι, το καλύτερο είναι να γεύεσαι τα φρούτα έτσι φρέσκα, ωμά, να νιώθεις τους χυμούς τους, αλλά πόσες ιδέες μου έρχονται όταν τα κοιτάζω…!! Δεν μπόρεσα να αντισταθώ, το υπόλοιπο της μέρας το πέρασα στην κουζίνα και το βραδάκι στη βεράντα απόλαυσα με καλή παρέα!

Pancakes με άρωμα λεμόνι & μαστίχα, με ψητά κεράσια και σως από μέλι, λεμόνι και λικέρ μαστίχας

flust.gr-γεύσεις

Υλικά
Για τα pancakes:
180 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. γλ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. φρέσκο γάλα
1 αυγό
2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αρκετά κεράσια
Για τη σως:
2-3 κουτ. σούπας μέλι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά και σε ένα άλλο τα υγρά και μετά ενσωματώνουμε το πρώτο μίγμα στο δεύτερο. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη λεία, παχύρρευστη και όχι νερουλή. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας κουτάλας λίγο από το μίγμα μας στο κέντρο (ανανεώνουμε το βούτυρο αν χρειαστεί, μέχρι να τελειώσουμε με όλο το μίγμα). Αφήνουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί το κάτω μέρος του pancake και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες στην επιφάνεια. Σε λίγο θα ξεκολλάει εύκολα και θα μπορούμε να το αναποδογυρίσουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Δεν το αφήνουμε να απλώσει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, όπως με την κρέπα. Το διατηρούμε κάπως παχύ και αφράτο. Σε ένα ρηχό πιάτο, τοποθετούμε με τον ίδιο τρόπο όλα τα pancakes, το ένα πάνω στο άλλο και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, στη συνέχεια, χωρίς καθόλου λιπαρή ύλη, βάζουμε τα κεράσια μας, τα οποία έχουμε κόψει στη μέση και έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια, να ψηθούν λίγο και να βγάλουν τα ζουμάκια τους. Τα πατάμε ελαφρά με μια σπάτουλα για να ροδίσουν και τα βγάζουμε στην άκρη. Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε τη σως, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε τα pancakes, γαρνίρουμε με τα κεράσια και σερβίρουμε.

Αφράτη, παγωμένη κρέμα με φρέσκα κεράσια, βουτυράτα μπισκότα και τρίμμα μαύρης σοκολάτας

flust.gr-γεύσεις
Υλικά:
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. τυρί κρέμα
3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
Μερικά κεράσια κομμένα στη μέση, χωρίς τα κουκούτσια
1 πακέτο πτι-μπερ ή άλλα μπισκότα της αρεσκείας μας, σε τρίμμα
2 κουτ. σούπας κακάο σκούρο
3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
Τρίμμα μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα μαζί με την άχνη, να γίνει σαντιγί. Ανακατεύουμε τη σαντιγί μας με το τυρί κρέμα και προσθέτουμε τα κεράσια, ενσωματώνοντάς τα απαλά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Βάζουμε την κρέμα στην κατάψυξη για να σφίξει καλά. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το τρίμμα μπισκότου με το λιωμένο βούτυρο και το κακάο και απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι, το οποίο βάζουμε στο ψυγείο. Για το σερβίρισμα, κόβουμε με το μαχαίρι την παγωμένη κρέμα, τη βάζουμε σε πιάτο ή μπολ, σπάμε το μπισκότο σε κομμάτια το ρίχνουμε από πάνω και ολοκληρώνουμε με το τρίμμα σοκολάτας.

Και μάλλον η μαγειρική έχει επηρεάσει γενικά τον τρόπο ζωής μου, ακόμα και τις επιλογές μου στο ντύσιμο!!

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+