Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Της Κυριακής τα γλυκά, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Της Κυριακής τα γλυκά, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Δεκ 15,2014 0 Σχόλια

Κυριακή είναι να μαγειρεύεις με ό,τι βρίσκεις σε ψυγείο και ντουλάπια! Να δημιουργείς νοστιμιές απ’το τίποτα και να είσαι χαρούμενος με τα απλά! Ειδικά αυτή την Κυριακή, δεν είχα κανένα σκοπό να βγω από το σπίτι, απόλαυσα παντόφλες, καναπέ και πρόχειρο φαγητό που καθόλου πρόχειρο δεν ήταν σε γεύση!

tarta2

Άμα σου πω με τι έφτιαξα αυτή την αφράτη, λαχταριστή τάρτα, θα γελάσεις. Αγόρασα πριν λίγες μέρες από την έκθεση του αθηνοράματος, ένα πακέτο με σοκολάτα TUSSO σε σκόνη και μαζί σου δίνουν και ένα βαζάκι με μους πορτοκάλι, για να την ανακατέψεις. By the way, πολύ νόστιμη πρόταση για ένα κρύο απόγευμα. Το να έχεις ανα πάσα στιγμή στο σπίτι σου μια τόσο καλή σοκολάτα σε ρόφημα, είναι υπέροχο!

tusso

Αυτή τη μους πορτοκάλι, από την πρώτη στιγμή που την έπιασα στα χέρια μου, την αγάπησα. Και μου έδωσε πολλές ιδέες για γλυκά. Και ΝΑ που αρχίζω να τις υλοποιώ. Ξεκινώντας από αυτή την τάρτα σε φύλλο σφολιάτας με αχλάδι! Και επειδή δεν είχα καθόλου ζάχαρη στο σπίτι, έβαλα άχνη από το βάζο με τα λουκούμια Μπαριάμη. Ναι, όποτε σου λείπουν υλικά, μην μπλοκάρεις. Μην αναβάλεις τη μαγειρική, κάνε τα πράγματα αλλιώς!!

Τάρτα σφολιάτας με μους πορτοκάλι και αχλάδι

10866964_10204809362929573_208447756_n

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα
3-4 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φετούλες
1 βαζάκι μους πορτοκάλι TUSSO (φυσικά, μπορείτε να βάλετε κρέμα τυριού ή μαρμελάδα σε όποια γεύση θέλετε)
Λίγη ζάχαρη (ό,τι ζάχαρη θέλετε!)
Κανέλα
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση:

Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαιόλαδο σε ένα ταψί και στρώνουμε όμορφα τη σφολιάτα. Η συσκευασία έχει 2 κομμάτια, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, για να έχει πάχος η τάρτα. Στρώνουμε όμορφα και τα τοιχώματα. Αλείφουμε επάνω τη μους πορτοκάλι με ένα πινέλο. Στρώνουμε τις φετούλες αχλαδιού ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κατσει καλά το φύλλο πριν κόψουμε την τάρτα, για να μην διαλυθεί. Τρώγεται ακόμα και κρύα, μετά από πολλές ώρες.

tarta

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+