Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » ευ-flust » Τα φρούτα είναι η έμπνευσή μου, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Τα φρούτα είναι η έμπνευσή μου, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Ιουν 06,2014 0 Σχόλια

Είναι καιρός να απαρνηθούμε τα σοκολατένια γλυκά και να ψάξουμε συνταγές που να περιέχουν φρούτα. Ειδικά όσο θα καλοκαιριάζει, τα δροσερά φρουτένια γλυκά σε ευχαριστούν περισσότερο! Μου αρέσει η μυρωδιά των εσπεριδοειδών μέσα σε αφράτα κέικ, τα κομμάτια φράουλας μέσα σε βελούδινες κρέμες και ο τρόπος που τα χρώματά τους φωτίζουν μία τάρτα και την κάνουν πιο εντυπωσιακή και λαχταριστή! Μου αρέσει να παίζω με τα φρούτα και να τα ζευγαρώνω, δημιουργώντας λιγότερο αναμενόμενες γεύσεις! Δοκιμάστε μέσα στην κρέμα φράουλας να βάλετε λίγο χυμό λεμονιού, στο κέικ λεμονιού να βάλετε ξύσμα πορτοκαλιού και στη μηλόπιτα να προσθέσετε χυμό ανανά!! Απόλυτα δημιουργικό και αναπάντεχα γευστικό παιχνίδι! Όλα τα φρούτα ταιριάζουν μεταξύ τους και το ένα έρχεται να συμπληρώσει το άλλο. Βαρέθηκα πια τη μονοτονία και την ομαδοποίηση των φρούτων! Στη μαγειρική και τη μόδα δεν υπάρχουν κανόνες και τυπικοί συνδυασμοί! Ξαφνιάστε ευχάριστα τον ουρανίσκο σας!

flust.gr-γεύσεις

Κρέμα λεμονιού με χυμό ανανά

Υλικά:
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
1/2 κούπα χυμό ανανά
μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά
ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε τα υλικά από το μίξερ. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει το μίγμα 1-2 βράσεις. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο κρυώνει, πήζει περισσότερο. Μετά μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε ό,τι γλυκό θέλουμε.

Αυτή τη φορά, χρησιμοποίησα την κρέμα μου για να φτιάξω μια υπέροχη τάρτα, την οποία πάγωσα στο ψυγείο όλη νύχτα και την επόμενη μέρα την έκοψα σε καρδούλες με τη βοήθεια κουπ πατ.

Η συνταγή για τη βάση της τάρτας είναι πανεύκολη και πασίγνωστη. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε 1 αυγό, μισή κούπα άχνη ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού ή κανέλα ή βανίλια σε σκόνη για άρωμα, 200 γρ. βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κυβάκια και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Όταν δημιουργηθούν τρίμματα, πρσθέτουμε 1-2 σταγόνες παγωμένο νερό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Κλείνουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί. Αν μας περισσέψει ζύμη, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και την επόμενη μέρα. Απλώς τη φυλάμε στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη. Έπειτα, ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη στο μέγεθος της ταρτιέρας μας και τη στρώνουμε όμορφα μέσα σε αυτή. Κάνουμε τρυπούλες με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και την προψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Βάζουμε να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά με προσοχή να μην καεί η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο. Αυτή η κρέμα τρώγεται πιο ευχάριστα αν είναι παγωμένη.

Αλλά επειδή με τις δοσολογίες που σας έδωσα, βγαίνει αρκετή ποσότητα κρέμας, αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω cupcakes γεμιστά με κρέμα.

flust.gr-γεύσεις

Δροσερά cupcakes με γέμιση κρέμας λεμονιού

Υλικά για τα cupcakes:
200 γρ. αλεύρι
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα νερό
60γρ. ελαιόλαδο
1 κ σ. ανθόνερο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
ελάχιστο αλατάκι
1 κουτ. γλ. σόδα

Εκτέλεση:
Bάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υγρά. Το νερό, το λάδι, τον χυμό λεμονιού και το ανθόνερο. Χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και μοιράζουμε το μίγμα σε χαρτάκια για cupcakes τα οποία έχουμε τοποθετήσει στο ειδικό σκεύος, γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση. Από πάνω ρίχνουμε από μία κουταλιά κρέμα λεμονιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Εμένα μου βγήκαν 16 cupcakes. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο όσο είναι φρέσκα. Σερβίρουμε αφού παγώσουν. Η κρέμα έχει εισχωρήσει στο κεκάκι και το βοηθά να μην ξεραίνεται μέσα στο ψυγείο.

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+